Persbericht: Kaspersky heeft genoeg spreiding om besluit Rijksoverheid op te vangenBreda, 17 mei 2018 – Het besluit van de Nederlandse overheid om te stoppen met de securitysoftware van Kaspersky, doet het bedrijf uiteraard geen goed. Een marktanalyse van databasemarketingspecialist Computer Profile, waarbij bijna 7.400 beslissers van Nederlandse organisaties met meer dan 50 medewerkers zijn ondervraagd, laat echter zien dat Kaspersky de laatste jaren ook een dusdanig sterke marktpositie heeft opgebouwd bij lokale overheidsorganisaties en in andere sectoren, dat ze deze gevoelige klap te boven zullen komen.

Waar McAfee en Symantec ten opzichte van negen jaar geleden marktaandeel hebben verloren als het gaat om antivirussoftware, hebben de overige spelers die ertoe doen, zoals Trend Micro, Sophos, Eset, Microsoft, F-secure en dus ook Kaspersky, juist terrein gewonnen.

Spreiding

Het gevolg is dat de verschillende spelers qua penetratiegraad dichter bij elkaar komen te liggen. Als gekeken wordt naar werkplekbeveiliging, dat wil zeggen de combinatie End Point-beveiliging en antivirus, laat de markt sowieso een diffuus beeld zien met de verschillende spelers die in alle sectoren een substantieel marktaandeel hebben.

Overheidsorganisaties

Wanneer wordt ingezoomd op de security bij overheidsorganisaties, is te zien dat Kaspersky de partij is die hier over de afgelopen jaren de sterkste groei heeft doorgemaakt. Het gaat dan met name om End Point security bij gemeentes en rechterlijke instanties.

Lees verder..

BizPress.nl