Persbericht: Juniper Networks en iVenture maken Syndus-netwerk toekomstbestendigDe Syndus Group, een internationale leverancier van oplossingen voor de bouw- en installatiesector, heeft zijn campusnetwerk gemoderniseerd met Juniper Networks. Het doel was om de betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging te verbeteren. De systeemintegrator iVenture, een partner van Juniper Networks, implementeerde EX2300-switches van Juniper om een veilig en krachtig campusnetwerk voor Syndus in te richten. Het nieuwe netwerk kenmerkt zich door optimale poortcontrole en fijnmazige segmentatiemogelijkheden. Dit heeft geresulteerd in minder beveiligingsrisico’s en vereenvoudigd netwerkbeheer.

Het netwerk van Syndus vervult een bedrijfskritische rol. De hoofdlocatie van het concern in Terneuzen beschikt over eigen serverruimtes en een glasvezelinfrastructuur die twaalf gebouwen verbindt. Het netwerk wordt onder meer gebruikt voor de besturing van machines in de werkplaatsen, de coördinatie van verhuuractiviteiten en de verwerking van orders. De voormalige ‘spanning tree’-architectuur maakte het netwerk van Syndus instabiel en lastig te beheren. Het concern had daarnaast sterke behoefte aan betere mogelijkheden voor netwerksegmentatie. Syndus wilde bovendien de netwerkcapaciteit uitbreiden om beter op de toekomst te zijn voorbereid.

De netwerkinfrastructuur van Syndus was verouderd. Het maakte gebruik van switches van HPE en Allied Telesys. Sommige daarvan hadden een doorvoercapaciteit van 100 MB/s, en dat is tegenwoordig niet langer voldoende. Bij de verhuurtak Arentis worden alle verzoeken en verwerking afgehandeld door Microsoft Dynamics AX2012, en was de transactiesnelheid vaak niet optimaal.De doorslaggevende reden voor de keuze van Syndus om de netwerkinfrastructuur op te waarderen was echter de beveiliging. De werkplaats maakt bijvoorbeeld gebruik van diverse machines, zoals een stansmachine en een zaagstraat. Sommige daarvan werken op verouderde besturingssystemen en worden via het netwerk bestuurd. Syndus wilde di>

Lees verder..

BizPress.nl