Persbericht: Jaarlijks Cloud en Disaster Recovery-onderzoek van Unitrends wijst uit: organisaties worstelen nog steeds met dataverliesDen Haag –  Unitrends, wereldwijd leverancier van alles-in-een-backup en continuity-oplossingen, maakt de resultaten van het jaarlijkse wereldwijde Unitrends Cloud en Disaster Recovery-onderzoek bekend. Dit jaar is het vierde jaar op rij dat Unitrends het onderzoek uitvoerde. Het onderzoek geeft inzicht in de huidige stand van zaken van databescherming en disaster recovery (DR), evenals de houding van IT-verantwoordelijken tegenover het gebruik en de adoptie van cloudoplossingen. Daarnaast geeft het onderzoek adviezen over de implementatie van cloud binnen disaster recovery. Voor het onderzoek zijn 800 IT-professionals wereldwijd uitgevraagd.

Het volledige onderzoeksrapport is beschikbaar via: http://www.unitrends.com/cloud_surveyresults_a

Het onderzoek tonen aan dat veel organisaties niet de basisstandaarden voor databescherming en DR volgen. Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich de voorlopers in DR, die steeds vaker de cloud inzetten al cruciaal element in het beschermen van bedrijfscontinuïteit.Belangrijke resultaten uit het onderzoek zijn:

De hoeveelheid data blijft exponentieel groeien, terwijl het dataverlies onacceptabel vaak blijft voorkomen
25% van de respondenten geeft aan meer dan 100 TB aan data te moeten beschermen, een stijging van meer dan 100% ten opzichte van 2016. 30% van alle respondenten geeft echter aan minstens een deel van de data te zijn verloren. Dat percentage blijft stabiel sinds 2016. Dataverlies blijft duidelijk een probleem voor organisaties.

Steeds meer organisaties voeren regelmatig DR-tests uit en maken gebruik van secundaire recovery sites.
In vergelijking met 2016 geeft 46% meer bedrijven aan maandelijkse DR-tests uit te voeren. Maar liefst 75% van de IT-professionals >

Lees verder..

BizPress.nl