Persbericht: IGEL eerste thin client leverancier ter wereld met eigen UEFI Secure Boot beveiligingsstandaardBreukelen, 30 april 2018 – IGEL, wereldwijd toonaangevend op het gebied van endpoint managementsoftware, kondigt aan dat ze vanaf nu voldoen aan de eisen van de wereldwijde beveiligingsstandaard UEFI Secure Boot. Daarmee is IGEL de eerste thin client leverancier met dit wapenfeit. Deze door de pc-industrie ontwikkelde beveiligingsstandaard onderstreept de veiligheid van het IGEL besturingssysteem. Nu dus ook gevalideerd en onderschreven door Microsoft. De UEFI Secure Boot beveiligingsstandaard geldt voor alle IGEL Universal Desktop Converter en de IGEL UD Pocket producten.

UEFI Secure Boot zorgt ervoor, dat een apparaat alleen wordt opgestart met software die wordt vertrouwd door de Original Equipment Manufacturer (OEM). Wanneer de pc wordt opgestart, controleert de firmware de handtekening van de boot loader van het besturingssysteem. Als de handtekening valide is, start de pc op en laat de firmware de besturing over aan het besturingssysteem.

“UEFI Secure Boot, ooit geïntroduceerd met Windows 8, is een belangrijk kenmerk van het Windows-besturingssysteem dat computers beschermt tegen hedendaagse malwaredreigingen zoals bootkits, die worden geactiveerd voordat het echte besturingssysteem opstart en zo de OS-beveiligingscontroles omzeilen”, zegt Matthias Haas, CTO van IGEL. “Nu er sprake is van een UEFI Secure Boot-validatie, hoeven gebruikers niet langer de UEFI Secure Boot-functie te deactiveren als ze de IGEL UDC3 en IGEL UD Pocket inzetten om hun bestaande x86-apparatuur om te zetten naar een IGEL besturingssysteem.”

UEFI Secure Boot-gevalideerde UDC3- en IGEL UD Pocket-oplossingen zijn vanaf heden verkrijgbaar en te herkennen aan het hangslotsymbool dat wordt weergegeven in de opstartpat>

Lees verder..

BizPress.nl