Persbericht: IFS rapporteert sterke winst- en omzetgroei in eerste helft van 2019Eindhoven, 29 juli 2019 – IFS maakt de resultaten bekend van het tweede kwartaal en het eerste half jaar van 2019, eindigend op 30 juni 2019. De leverancier van enterprise software rapporteert een stijging van 48 procent in licentie-omzet en 85 procent in aangepaste EBITDA-groei in de eerste helft van 2019. IFS verhoogt de omzetvooruitzichten voor heel 2019 naar 6,35 miljard Zweedse kronen (gelijk aan 711 miljoen dollar), wat staat voor 21 procent groei ten opzichte van vorig jaar
‘’IFS is de enige grote leverancier in onze branche die echte keuzevrijheid biedt en een ervaring levert zonder ultimatums. Nu we zien waartoe IFS in staat is, blijven de verwachtingen voor de tweede helft van het jaar hoog. Ik ben dan ook blij om de vooruitzichten voor de rest van het jaar te verhogen naar een omzet van 711 miljoen dollar, oftewel 6,35 miljard Zweedse kronen; een stijging van 21 procent ten opzichte van vorig jaar’’, zegt Darren Roos, CEO van IFS.

Constance Minc, CFO van IFS: “We behalen niet alleen onze doelen, maar overtreffen ze in alle regio’s en kernmarktsegmenten waar we ons op richten. Zo nam de omzet in licenties voor Field Service Management in de eerste helft van het jaar toe met 119 procent – veel meer dan de gemiddelde groei in de sector. Nu onze productomzet sterk stijgt, positioneert IFS zich als een betrouwbare, snel schakelende en winstgevende uitdager van de status quo in een markt met sterke concurrentie. Daarnaast groeide de aangepaste EBITDA in het eerste kwartaal met 69 procent in vergelijking met 2018 en in het tweede kwartaal zelfs met 97 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal van 2018. Dit onderstreept dat onze groei niet ten koste gaat van de winstgevendheid en dat we blijven bouwen aan een duurzame en sterke bedrijfsvoering.”

Financiële en operationele hoogtepunten in de eerste helft van 2019

Lees verder..

BizPress.nl