Persbericht: HTC Vive kondigt derde lichting van bedrijven aan die aansluiten bij Vive X VR/AR Accelerator-programmaUtrecht – Vive X, het wereldwijde initiatief van HTC om start-ups in de VR/AR-wereld te ondersteunen, heeft vandaag de derde lichting van start-ups aangekondigd die zich bij hen aansluiten. Wereldwijd zijn er 26 nieuwe bedrijven geselecteerd om deel te nemen aan het programma dat als doel heeft om het globale VR/AR ecosysteem uit te bouwen en te bevorderen.

Door deel te nemen aan Vive X zijn deze bedrijven onderdeel geworden van een accelerator-programma dat zijn gelijke niet kent. Vive X is een servicegerichte, strategische investeerder die ongeëvenaarde toegang biedt tot expertise, middelen, planning en een uitgebreid netwerk binnen de hele AR/VR-industrie. Door al deze middelen ter beschikking te stellen, helpt Vive deze start-ups de markt te betreden en investeert daarmee veel meer dan alleen geld. Met deze derde ronde breidt Vive zijn activiteiten uit naar een vijfde locatie in Tel Aviv, waarmee het zijn missie om de beste teams ter wereld samen te stellen voortzet.

“De focus van Vive X is om samen te werken met bedrijven die samen met ons de pijnpunten in de industrie kunnen oplossen en de gebruikerservaringen op het gebied van AR en VR kunnen verbeteren. De derde lichting bestaat uit ongelooflijk getalenteerde en veelbelovende teams die zich richten op fundamentele technologieën en essentiële verticals, zoals ondernemingen, gezondheidszorg, entertainment en onderwijs,” aldus Mark Metis, vicepresident HTC Vive. “We blijven actief investeren in zowel AR als VR en kijken ernaar uit om samen te werken met de nieuwe teams en technologieën die de toekomst vorm gaan geven.”

Sinds de oprichting in juli 2016, heeft Vive X in meer dan 80 bedrijven verdeeld over verschillende vakgebieden geïnvesteerd, waarmee het ‘s werelds meest actieve investeerder in AR en VR is geworden. Veel van deze bedrijven zijn inmiddels marktleider in hun respectievelijke industrieën en >

Lees verder..

BizPress.nl