Persbericht: HPE en Deutsche Telekom implementeren Network Data Layer voor 5G-architectuurHewlett Packard Enterprise (HPE) en Deutsche Telekom hebben recent ’s werelds eerste Network Data Layer (NDL) Proof-of-Concept geïmplementeerd. Verschillende Virtual Network Functions (VNF’s) van diverse leveranciers worden hierdoor geïntegreerd in een cloudinfrastructuur.

De geïmplementeerde Network Data Layer maakt gebruik van een HPE Shared Data Environment (SDE) en voldoet aan de principes van de Unified Data Layer die gespecificeerd wordt door standaardisatie. Het vereenvoudigt de ontwikkeling van end-user services door network capabilities te publiceren aan operator diensten en applicaties van derde partijen. Daarnaast stroomlijnt het de performance van de heterogene netwerkomgevingen, wat zorgt voor besparingen op netwerkresources én operationele kosten.

De NDL-implementatie, met verschillende virtuele onderdelen van HPE’s SDE-oplossing, kan omgaan met een diversiteit aan verkeersstromen (5G UDR/UDSF) en voldoen aan de hoge prestatie-eisen van verschillende stateless VNFs die hun data extern opslaan. Dergelijke cloud-native VNF’s hebben baat bij een vereenvoudigde interne architectuur aangaande redundancy, failure recovery, schaalbaarheid en beheerbaarheid. Deutsche Telekom implementeerde een PCRF (Policy and Charging Rules Function) in volledig stateless mode als één van de HPE SDE geïntegreerde functies in een Proof-of-Concept. Daarmee won het bedrijf de Policy Control Award 2018 voor ‘Most innovative data monetization solution’.

Deutche Telekom en HPE hebben aangetoond dat stateless clients in combinatie met een Network Data Layer-architectuur de complexiteit van de gehele oplossing aanmerkelijk vermindert door netwerk topologische transparantie toe te staan, door verbeterde betrouwbaarheid en door een vermindering van cloudintegraties en configuratieprocessen.

Sven Langer, Senior Core Network Architect bij Deutsche Telekom: “HPE&r>

Lees verder..

BizPress.nl