Persbericht: Het Data Literacy Project lanceert samen met Qlik ‘s werelds eerste officiële diploma voor datageletterdheidAmsterdam, 16 mei 2019 – Het Data Literacy Project, de community die zich inzet om de maatschappij vloeiend ‘data’ te laten spreken, introduceert het eerste wereldwijd erkende diploma waarmee mensen hun datageletterdheid kunnen aantonen. Deze gratis certificering is ontwikkeld door toonaangevende wetenschappers en specialisten in datageletterdheid van Qlik. Zo geeft het bedrijf verder vorm aan de missie van het Data Literacy Project om mensen in elke fase van hun datageletterdheid te ondersteunen.

De grootste uitdaging in de Vierde Industriële Revolutie is niet het verzamelen van data, maar het omzetten van data naar inzichten waar je iets mee kunt. In elke sector hebben organisaties medewerkers nodig die inzichten uit data kunnen halen, om zo hun waarde te behouden en hun slagkracht te vergroten. Daar zit wereldwijd wel een aanzienlijk ‘vaardighedengat’. Slecht 24% van de medewerkers (pdf) in de wereld heeft vertrouwen in het eigen vermogen om data te lezen, verwerken, analyseren en kritisch te bekijken. Datavaardigheden zijn veelgevraagd: uit de Data Literacy Index (pdf) van Qlik blijkt dat ruim een derde (36%) van de bestuurders en zakelijke leiders bereid is meer te betalen voor mensen die datageletterd zijn.

“Beslissingen nemen op basis van data heeft voor elke rol en zakelijke functie zo’n enorme potentie”, zegt Emmanuel Vanderhaegen, Sales Director Benelux bij Qlik. “Datageletterdheid heeft aantoonbaar een positieve impact op de waarde van organisaties, de

Lees verder..

BizPress.nl