Persbericht: Helft Nederlandse millennials wil meer flexibiliteit in hun werk54% van de millennials, geboren tussen 1980 en 2000, vindt de mogelijkheid om de eigen werkuren te kunnen bepalen belangrijk tot zeer belangrijk bij de start van een nieuwe baan. Ruim de helft (53%) geeft bij hun werk de voorkeur aan meer flexibiliteit om de eigen uren te bepalen en in mindere mate sociale zekerheid. Dit wanneer gevraagd wordt naar hoe belangrijk zij flexibiliteit in relatie tot zekerheid vinden. Dat blijkt uit onderzoek onder 1000 millennials door onderzoeksbureau Motivaction.

“Voor ons is dit de bevestiging dat we met onze manier van werken een grote groep millennials weten aan te spreken,” aldus Stijn Verstijnen, directeur Deliveroo Nederland. “We zijn blij dat we werk aanbieden dat in lijn is met wat een toenemend aantal mensen in Nederland wil. We bieden Deliveroo-bezorgers met deze bijbaan de mogelijkheid om flexibel te werken en zelf te kiezen wanneer, waar en hoe lang ze werken. Dit tegen goede verdiensten, zodat ze hun werk kunnen combineren met bijvoorbeeld hun studie en tijd voor hun familie en hobby’s.”

Bijbaan versus volwaardige baan
Flexibiliteit staat hoger op de agenda bij de keuze voor een bijbaan dan bij een fulltime baan, wanneer respondenten gevraagd wordt naar hun voorkeuren. Bij de keuze voor een bijbaan vinden millennials de locatie (dichtbij) (46%), goede verdiensten (46%), leuk en afwisselend werk (35%) en flexibel werkschema (33%) het meest belangrijk, bij de keuze voor een ideale baan staan de verdiensten en een de goede balans tussen werk en privé hoger op de agenda.

Keuze voor een bedrijf
Wanneer millennials gevraagd wordt aan te geven welke factoren de meeste invloed hebben bij hun keuze voor een bepaald bedrijf, dan geeft 39% van hen aan dat de mogelijkheid om hun uren flexibel in te delen de meeste invloed heeft op de keuze voor een bepaald bedrijf. 30% geeft aan dat het aanbod van sociale voorzieningen invloed >

Lees verder..

BizPress.nl