Persbericht: Hardware ADC’s steeds minder populairAmsterdam, 4 januari 2018 – Uit onderzoek van ZK Research, mede mogelijk gemaakt door Avi Networks, blijkt dat hardware-toepassingen in de Application Delivery Controller (ADC) markt hun grip verliezen. 63 procent van de respondenten geeft aan bij een volgende aanschaf een andere ADC-oplossing te overwegen en 40 procent overweegt een cloud-native vorm. Respondenten van het onderzoek noemen hoge kosten, gebrek aan automatisering en langzame uitrol als grootste frustraties van de huidige hardware-gebaseerde ADC-oplossing. Meer dan 80 procent geeft aan dat het implementeren van een nieuwe load balancing-oplossing dagen tot maanden kan duren. Gebruikers van hardware-gebaseerde ADC’s gaven twee keer zo vaak als cloud-native gebruikers aan dat veranderingen in de ADC de uitrol van applicaties significant vertragen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 100 respondenten werkzaam in de ICT-branche.

Gebrek aan inzicht en automatisering
Traditionele hardware ADC’s laten zich kenmerken door gebrek aan inzicht en automatiseringsopties. 66 procent van de respondenten stelt niet in staat te zijn wijzigingen aan de ADC te automatiseren. Ook zegt 33 procent niet te weten hoeveel ADC-gerelateerde downtime zij hebben geleden.

“We zien veranderingen in het ADC-landschap. De tevredenheid van klanten wat betreft traditionele oplossingen neemt af, terwijl hun interesse in cloud-native oplossingen sterk toeneemt. Dit duidt op een grote verschuiving in de markt. Gezien het enorme belang van cloud- en mobiele applicaties is het verrassend te constateren dat veel organisaties productiviteit en omzet mislopen door dergelijke problemen, zonder deze te evalueren”, aldus Zeus Kerravala, Principal Analyst bij ZK Research. Het onderzoek toont aan dat automatisering en inzicht in de prestaties van ADC&rs>

Lees verder..

BizPress.nl