Persbericht: Grondige update voor het MGCplus data-acquisitiesysteem van HBMHet MGCplus data-acquisitiesysteem wordt al 25 jaar zeer veel toegepast in tal van meet- en testtoepassingen. Wereldwijd zijn er meer dan 24.000 systemen verkocht. Om die leidende marktpositie te behouden heeft HBM, de Duitse specialist in meet- en weegtechnologie, het data-acquisitiesysteem ingrijpend vernieuwd. Het systeem is uitgerust met een nieuwe datacommunicatieprocessor (CP52) en heeft veel nieuwe functionaliteit gekregen.

Naast de bewezen functionaliteit van het MGCplus-systeem, die bestaat uit fast-trigger, multi-client capability en de schaalbaarheid van meetapparatuur, biedt de nieuwe CP52-processor diverse nieuwe voordelen. Dankzij de processor is een zeer nauwkeurige PTPv2 (IEEE 1588) synchronisatie mogelijkmet andere data-acquisitieapparatuur van HBM, high-speed camera’s of drukscanners. Met de vernieuwde versie kunnen simultaan 512 digitale meetkanalen gebruikt worden in plaats van 256 bij de vorige versie. De datarecording kan autonoom plaatsvinden met behulp van USB-opslagmedia met een hoge capaciteit.

Voor een optimale connectiviteit beschikt de MGCplus over twee onafhankelijke Ethernet interfaces en een scanfunctie voor DHCP en andere HBM-apparatuur. Ook compatibiliteit met terugwerkende kracht is mogelijk.

Het MGCplus data-acquisitiesysteem kan gebruikt worden voor een uitgebreide range van toepassingen zoals kalibratie, materiaaltesten of duurtesten. Het systeem is bij uitstek geschikt voor tests die een groot aantal meetkanalen vereisen en voor het gecombineerd meten van rek, kracht, verplaatsing, koppel, spanning, temperatuur en vele andere parameters.

Dankzij de uitgebreide mogelijkheden en functionaliteit is de MGCplus de ideale keuze voor iederetestengineer. Het systeem biedt bewezen compatibiliteit; niet alleen met HBM-apparatuur, maar met alle sensoren, meetapparatuur en softwaresystemen in de meetketen.

Lees verder..

BizPress.nl