Persbericht: Google kondigt privacyverbeteringen aanGoogle heeft tijdens Google I/O, de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars, belangrijke privacyverbeteringen aangekondigd. De verbeteringen stellen Google in staat om meer voor zijn gebruikers te doen met minder data en zorgen er bovendien voor dat gebruikers makkelijker bij hun privacy-instellingen kunnen komen.

Hieronder volgt een overzicht van de aanpassingen die Google heeft aangekondigd.

Met één druk op de knop toegang tot Google-account vanuit al onze grote producten

Privacy-instellingen moeten makkelijk te vinden en te gebruiken zijn. Een paar jaar geleden introduceerden we Google-account als centrale plek waar gebruikers kunnen zien welke informatie ze hebben gedeeld met en bewaard bij Google. Het is ook de plek waar gebruikers toegang hebben tot hun privacy- en beveiligingsinstellingen. Met simpele schakelaars beslis je welke activiteit je wil bewaren in je account om Google-producten behulpzamer te maken. Je kunt er ook in één keer complete categorieën aan informatie verwijderen.

Nu het aantal Google-producten is gegroeid, maken we het makkelijker om deze instellingen te vinden. Nu al zie je de profielfoto van je Google-account rechtsboven in onder meer Gmail, Drive en Contacten. Om snel toegang te krijgen tot je Google-account, druk je op je profielfoto en volg je de link naar je Google-account. Deze maand brengen we dit naar meer producten, waaronder Zoeken, Maps, YouTube, Chrome, de Google Assistent en Google Nieuws.

Beheer eenvoudig je data in Zoeken, Maps en de Assistent

Vorig jaar maakten we het al 

Lees verder..

BizPress.nl