Persbericht: Gemeente Emmen legt de basis voor veilige e-participatie met hulp van MobileIronMobileIron de security oplossing voor het moderne werken, heeft Gemeente Emmen geholpen om op tijd te voldoen aan alle eisen van de GDPR en de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG). MobileIron heeft de gemeente geholpen om de veiligheid en efficiëntie van diverse interne en externe communicatiekanalen te optimaliseren ten gunste van de dienstverlening en samenwerking met externe stakeholders.

De gemeente koos in 2012 voor de oplossingen van MobileIron, toen het management met iPads wilde werken. In 2016 breidde de gemeente de samenwerking met MobileIron verder uit toen zij met alle apparaten overstapten van Blackberry naar iOS. Recent werd de inzet van MobileIron nader uitgebreid om te kunnen voldoen aan de vereisten van de BIG en GDPR ten aanzien van (mobiele) beveiliging en toegangsbeheer. Zo moet de gemeente in staat zijn om mobiele apparaten op afstand te lokaliseren, blokkeren en wissen.

“Gemeente Emmen opereert op basis van maatschappelijk draagvlak en is continu in gesprek met haar inwoners, erkende overlegpartners, ondernemers en maatschappelijke partners en -instellingen,” aldus Maarten Visser, concern manager bij het Concern Management Team (CMT) van Gemeente Emmen. “Goede informatie en communicatie is hierbij van groot belang. In het kader van  e-participatie kunnen burgers bijvoorbeeld digitaal van zich laten horen over het gemeentelijk beleid. Optimale beveiliging van onze communicatieprocessen en data is – mede in het kader van de recente privacywetgeving – cruciaal.”

De inwoners van Emmen profiteren nu buiten het gemeentehuis van effectievere mobiele diensten zoals onderhoud, toezicht en inspecties. Dit komt doordat mobiele medewerkers nu onderweg informatie of nieuwe verzoeken ontvangen, waar zij vroeger pas terug op kantoor hun e-mail weer konden lezen en nieuwe bezoeken konden inplannen. Verder kan Gemeente Emmen nu ook efficiënter en v>

Lees verder..

BizPress.nl