Persbericht: Fontys Hogeschool ICT team 2e tijdens grootste Blockchain en AI hackaton van de wereldDe voormalige suikerfabriek in Groningen was gastheer tussen 11 tot 15 april 2019 voor de grootste fysieke Blockchain & AI Hackathon ter wereld. Vier dagen en nachten gingen 1500 tech pioniers van over de hele wereld verdeeld in 100 teams aan de slag met innovatieve en toekomstbestendige toepassingen met behulp van blockchain en Artificiële Intelligence technologie op basis van diverse thema’s. Zo ook twee teams van Fontys Hogeschool ICT Tilburg en Eindhoven.

Fontys Hogeschool ICT was voor de tweede keer aanwezig. In 2018 heeft een team van Fontys Hogeschool ICT al een track gewonnen. Dit jaar waren er twee teams bestaande uit 12 studenten van verschillende jaren. Twee docenten waren mee als begeleider, Erdinç Saçan en Kees Velthuijs.

De studententeams zaten beiden binnen de track “Rethink Retirement”. Deze challenge is afkomstig van de pensioenbeheerder APG. Ieder team had zijn eigen uitdaging; FHICTDigital ging aan de slag gaan met “Value before retirement”, terwijl PurplePension zich bezig hield met “Manage your own retirement plan”.

De twee teamsFHICTDigital en PurplePensionbestaan uit team captains en leden:

FHICTDigital
Captain: Luc Correia Cabrito Semester 2 ICT & Software Engineering in Tilburg
Mike Kotte, Semester 2 ICT & Software Engineering in Eindhoven
Dennis Verbuijs S6 ICT &Software Engineering in Tilburg
Giovanni Koolhoven S4 ICT & Software Engineering in Tilburg
Steven van ‘t Klooster S4 ICT & Business in Tilburg
Lisan van de Visser S4 ICT & Media Design in Tilburg

PurplePension
>

Lees verder..

BizPress.nl