Persbericht: F-Secure waarschuwt: groot beveiligingslek in miljoenen laptops; Hackers kunnen login gegevens omzeilen via Intel AMTNieuwegein – F-Secure heeft een beveiligingslek gevonden in de meeste zakelijke laptops waardoor hackers zichzelf via een backdoor binnen 30 seconden toegang kunnen verschaffen tot de laptop. Door het lek kunnen hackers met fysieke toegang tot de laptop beveiligingsinstellingen zoals gebruikerswachtwoorden, BIOS en Bitlocker wachtwoorden en TPM pincodes omzeilen om vervolgens zichzelf ook op afstand toegang te verschaffen tot de laptop. Het lek bevindt zich in Intels Active Management Technology (AMT), een technologie die wordt gebruikt door naar schatting miljoenen laptops wereldwijd.

“Het lek lijkt bijna te simpel om waar te zijn, maar heeft een vernietigende impact als deze wordt ingezet,” zegt Harry Sintonen. Sintonen onderzocht het lek vanuit zijn functie als Senior Security Consultant bij F-Secure. “In de praktijk kan een hacker hierdoor totale controle over de laptop van een gebruiker krijgen. Ongeacht welke strenge en uitgebreide beveiligingsmaatregelen het bedrijf heeft getroffen.”

Intel AMT is een oplossing voor remote access monitoring en beheer van bedrijfslaptops en -pc’s. Dankzij Intel AMT kunnen IT-afdeling of managed service providers de gebruikte devices in een bedrijf beter beheren. De technologie wordt met name gebruikt in zakelijke laptops en is eerder in verband gebracht met zwakke beveiliging. De eenvoud van het huidige l>

Lees verder..

BizPress.nl