Persbericht: Extreme Networks maakt financiële resultaten over tweede kwartaal van boekjaar 2019 bekend



Utrecht, 1 februari 2019 Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR) maakt de financiële resultaten van het tweede kwartaal van het boekjaar 2019, dat eindigde op 31 december 2018, bekend.

  • De omzet kwam uit op $252,7 miljoen, een toename van 9% jaar-op-jaar en 5% kwartaal-op-kwartaal.
  • Brutomarge (GAAP) van 55,9% tegen 55,8% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Brutomarge (niet-GAAP) van 58,2% tegen 59,4% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Operationele marge (GAAP) van 1,9% tegen 13,5% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Operationele marge (niet-GAAP) van 8,0% tegen 8,8% in het tweede kwartaal van 2018.
  • Vrije cashflow van $23,6 miljoen voor terugkoop eigen aandelen, en $8,6 miljoen na terugkoop eigen aandelen.

“Wij rapporteren met tevredenheid een omzet die uitkwam aan de bovenkant van onze verwachtingen en die onze opeenvolgende groei onderstreept. Onze resultaten waren met name het gevolg van cross-selling en de adoptie van onze Smart OmniEdge-, Automated Campus- en Agile Data Center-oplossingen. Dat zijn onze end-to-end softwaregedreven oplossingen voor alle regio’s en verticale sectoren. We zagen ook een bescheiden vraagtoename in het kwartaal na de prijsverhoging van 1 november 2018. Daarnaast hebben we onze belofte ingelost om onze cash winstgevend te besteden door in het kwartaal voor 15 miljoen dollar aan aandelen terug te kopen”, zegt Ed Meyercord, President en CEO van Extreme Networks.

Executive Vice-President en CFO Rémi Thomas voegt daaraan toe: “Wij bevestigen onze vooruitzichten voor het boekjaar 2019 en voorzien meer dan een miljard dollar aan omzet. Na de sterke cashflow dankzij een uitzonderlijk lineair kwartaal en enkele aankopen op voorhand, die zorgen voor sterke kwartaalresultaten, verwachten we een omzet en brutomarge in het derde kwartaal, die vergel>

Lees verder..

BizPress.nl