Persbericht: Eaton traint Solar Team Twente tijdens ontwerpfase zonnewagenHengelo, 24 januari 2019 – Powermanagementbedrijf Eaton ondersteunt Solar Team Twente, dat in 2019 voor de achtste keer deelneemt aan de tweejaarlijkse World Solar Challenge. Eaton is al jaren partner van het team en helpt onder meer met advies en training. Recent volgden de teamleden bij Eaton een training DFMEA – Design Failure Mode and Effect Analysis.

Ruim 40 teams uit de hele wereld nemen medio oktober 2019 in Australië deel aan de Bridgestone World Solar Challenge. De teams rijden met hun zelf ontworpen zonnewagens in een week 3.000 kilometer door de Australische Outback om op 20 oktober in Adelaide te finishen. “Het team heeft een jaar om de nieuwe zonnewagen klaar te maken voor de race dwars door de Australische Outback”, vertelt Elise Morskieft, specialist Protection & Control R&D bij Eaton Electrical. “Het ontwerp moet zowel robuust als licht zijn en is een interessante combinatie van werktuigbouwkunde en elektronica. Juist op dat snijvlak hebben wij enorm veel kennis en ervaring die we graag delen met dit enthousiaste team. Bovendien zijn we zeer actief op het gebied van hernieuwbare energie, dus de samenwerking past perfect.”

Robuustheid van het ontwerp
Een grote coalitie aan bedrijven en instellingen uit met name het oosten van het land steunt Solar Team Twente op allerlei manieren. Bij Eaton Hengelo volgde het team onlangs de DFMEA-training.Morskieft: “DFMEA is een methode om een ontwerp kritisch te bekijken en de zwakke onderdelen eruit te halen. Bij deze methode kijk je vooral naar de functie van het ontwerp en de afzonderlijke onderdelen, en naar de impact die het falen van zo’n onderdeel voor de functie heeft. Voor Eaton is robuustheid van de ontwerpen natuurlijk een kritisch onderdeel bij alles wat we ontwikkelen.” De training werd gegeven door Elise Morskieft en Albert Postmus van Eaton, specialist Design for Six Si>

Lees verder..

BizPress.nl