Persbericht: Eaton NVC00 retrofit ideale oplossing levensduurverlenging en modernisering Hoogspanning CapitoleHengelo, 14 februari 2018 – Oliehoudende vermogensschakelaars in hoogspanningsinstallaties zijn milieuonvriendelijk en hebben een hoger risico op brandgevaar. Eaton brengt met een nieuwe reeks NVC00-schakelaars een veilig alternatief voor deze schakelaars op de markt, waarmee de levensduur van Hoogspanning Capitole systemen tot wel 30 jaar verlengd wordt. Dit vergt geen complexe ombouwwerkzaamheden en is te realiseren in slechts 30 minuten.

Met de vacuümvermogensschakelaars van het type NVC00 biedt Eaton de ideale oplossing voor het moderniseren van Hoogspanning Capitole systemen. De NVC00 is een milieuvriendelijk alternatief voor de oliehoudende IC-4, IC-6 en IC-12 schakelaars. De NVC00 maakt gebruik van vacuüm als schakelmedium en van giethars voor de isolatie. Dit maakt de vermogensschakelaar volledig recyclebaar.

De schakelaars zijn voorzien van een elektromagnetische aandrijving die ‘sealed-for-life’ is, waardoor de kans op defecten, veroorzaakt door ongunstige omgevingsfactoren, wordt geminimaliseerd. Deze verhoogde betrouwbaarheid van de NVC00-serie wordt verder versterkt door het feit dat de nieuwe schakelaar is opgebouwd uit een sterk gereduceerd aantal bewegende onderdelen. Zo kunnen bedrijven een vernieuwd asset management beleid toepassen op de bestaande Hoogspanning Capitole, gebaseerd op een langere levensduur en een significant verhoogde ‘uptime’.

De elektromagnetische aandrijving zorgt er tevens voor dat dit type schakelaar geen veermechanisme bevat. Hierdoor is de schakelaar eenvoudig te automatiseren en heeft deze een levensduur van meer dan 30 jaar. Door het geringe aantal bewegende delen is de schakelaar geschikt voor 50.000 schakelingen en het afschakelen van minimaal 100x Ik (t/m630 A).

De NVC00 is een retrofit oplossing met een korte ombouwtijd van slechts 30 minuten. De bestaande schakelaar kan zonder primaire ombouw van de installatie worden vervan>

Lees verder..

BizPress.nl