Persbericht: Duizend(en) documenten met elkaar vergelijken? Het kan in een handomdraai met Bulk Document CompareAMSTERDAM – Advocatenkantoor Van Doorne had behoefte aan een oplossing om voor hun corporate cliënten uittreksels van het kadaster en hypothecaire gegevens eenvoudiger en sneller met elkaar te vergelijken. Van Doorne en Nalanda ontwikkelden samen het product Bulk Document Compare om dit specifieke probleem aan te pakken.

Bij Van Doorne bestond de behoefte om voor hun corporate cliënten uittreksels van het kadaster en hypothecaire gegevens eenvoudiger en sneller met elkaar te vergelijken, want soms gaat het wel om 1000 objecten die op hetzelfde moment van eigenaar wisselen. Voorheen handelde het notariaat de vergelijking van dit soort bulkdocumenten handmatig af. Daardoor verloren ze veel kostbare tijd en was de kans op het maken van fouten groot, zeker gezien de tijdsdruk die er is om de documenten op tijd bij het kadaster aan te leveren.

De oplossing en het resultaat
Van Doorne en Nalanda ontwikkelden samen het product Bulk Document Compare in de Nalytics Legal Toolkit om dit specifieke probleem aan te pakken. Met deze oplossing zijn de juristen van Van Doorne in staat om in een zeer korte tijd de documenten in bulk voor hun corporate cliënten heel nauwkeurig met elkaar te vergelijken en de eventuele verschillen op te sporen.

Jos van Doorn, Manager Research & Development bij Van Doorne, over de samenwerking met Nalanda: “De samenwerking verliep zeer flexibel en was gericht op de wensen en ideeën van Van Doorne. De eerste meer uitgebreide kennismaking met het Nalytics Search & Discovery platform leidde ons in de richting van deze te ontwikkelen Bulk Document Compare-oplossing. Daarnaast speelde ook het in Nederland gevestigde Nalanda een belangrijke rol in verband met bereikbaarheid én verstaanbaarheid. Het spreken en begrijpen van de Nederlandse taal is in de juridische wereld namelijk erg belangrijk.

Ook over de voordelen van de oplossing is Van Doorn enthousiast: “Het is een kleine oplossing met een ontzettend groot effect en effectief resultaat. We besparen hiermee veel tijd en de kans op fouten neemt radicaal af.”

***

Over Nalanda
Nalanda Technology is onderdeel van de OLM Group, een toonaangevend bedrijf met meer dan 25 jaar ervaring in de wereldwijde technologiesector. Nalanda opereert internationaal met kantoren in Londen, Glasgow en Amsterdam. Het bedrijf werd in 2013 opgericht door Peter O’Hara, David Rivett en Tim Barrett om de oplossing Nalytics op de markt te brengen. Het drietal creëerde, gebaseerd op hun jarenlange kennis en ervaring plus unieke inzichten, de nieuwe standaard voor het ontdekken van informatie in de wereld van ‘ongestructureerde’ data. In Nederland is Nalanda gevestigd in Amsterdam en richt zich met diverse diensten en oplossingen met name op de advocatuur, financiële instellingen en industrie.

www.nalanda.amsterdam

***

Over Van Doorne
Van Doorne is een toonaangevend onafhankelijk Nederlands kantoor. Met circa 175 advocaten, notarissen en fiscalisten adviseren zij hun cliënten al bijna 90 jaar op de voor hen van belang zijnde expertises. De juristen van Van Doorne worden ook internationaal erkend als vooraanstaande specialisten; op hun vakgebied én in de sectoren waarin zij opereren.

www.vandoorne.com

***

NOOT VOOR DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE
Voor vragen kunt u terecht bij:
Alex Ritter
Nalanda technology
M: +31 6 20010800
alex.ritter@nalanda.amsterdam

BizPress.nl