Persbericht: Doelstellingen digitale transformatie veranderen; EMEA loopt vooropVoor het vijfde opeenvolgende jaar is het State of Application Services rapport verschenen; een onderzoek van F5 Networks naar hoe bedrijven digitale transformatie inzetten voor applicatie-ontwikkeling en bedrijfsvoering. Applicaties worden als meest waardevolle asset beschouwd in het moderne bedrijf. De redenen om mee te gaan in de trends veranderen echter wel door de jaren heen.

In het vorige rapport (toen nog State of Application Delivery geheten) zochten bedrijven met name naar IT-optimalisatie (69 procent), concurrentievoordeel (59 procent) en procesoptimalisatie (46 procent). In het meest recente onderzoek is dit verschoven naar IT-optimalisatie (72 procent), procesoptimalisatie (58 procent) en hogere productiviteit van medewerkers (53 procent).

EMEA loopt iets voor op andere regio’s: 75 procent van de bedrijven hier zegt stappen te zetten om deze doelen te bereiken, tegenover 68 procent van bedrijven elders in de wereld. Bedrijven in EMEA zijn ook meer gericht op mobiele applicaties (40 procent tegenover 36), en 41 procent stelt te kijken naar nieuwe applicatie-architecturen als containers en microservices, dit is een vergelijkbaar percentage als vorig jaar.

De top trends die strategische impact hebben op EMEA-bedrijven in de komende twee tot vijf jaar zijn de ontwikkeling van public clouds (48 procent), software-defined networking (47 procent) en real-time analyse van bedreigingen (43 procent). Opvallend is dat Big Data analytics de top drie niet haalde in EMEA, terwijl dat in het Amerikaanse continent en de Asia-Pacific regio wel het geval was. Volgens de onderzoekers speelt mogelijk GDPR hierbij een rol, waardoor bedrijven terughoudender zijn in het gebruik van data.

Security-uitdagingen
Beveiliging blijft een heet hangijzer bij de inzet van met name publieke clouds. De belangrijkste zorg is al jarenlang het omgaan met bestaande en nieuwe dreigingen (40 procent dit jaar, 39 in 2018). >

Lees verder..

BizPress.nl