Persbericht: Dimo Systems sleept Copaco Innovation Award in de wacht met Xignal SolutionGorinchem,7 december 2017 – Dimo Systems, maker van het slimme en duurzame plaagdiermanagementsysteem Xignal Solution, heeft daarmee de Copaco Innovation Award 2017 in de wacht gesleept. Het team van Dimo Systems ontving deze bijzondere prijs tijdens het Copaco Event op 14 november.

De award betekent een geweldige erkenning voor het innovatieve product Xignal, een slimme, digitale muizen- en rattenval. Uit het juryrapport: “..de Xignal muizenval van Dimo Systems weet een oud, onveranderd proces in een volledig nieuw jasje te steken, dankzij een slimme IoT-oplossing, een goed businessplan en potentie in de markt….”.

Hoe werkt het?
De belangrijkste voordelen van moderne sensortechnologie boven de traditionele vang- en inspectiemethoden zijn: effectieve bestrijding van knaagdieroverlast en efficiënte inspecties, specifiek ook voor bedrijven die moeten voldoen aan hygiëne- en kwaliteitsstandaarden. Visuele inspecties zijn immers arbeidsintensief en nooit actueel. Maar met de Xignal muizenval kan een plaagdierbestrijder online 24/7 de activiteiten van knaagdieren en de status per val monitoren en vastleggen. Ook is dit een unieke methode die goed is voor de volksgezondheid: het systeem werkt zonder gif en speelt daarmee in op de wetgeving die het gebruik van rodenticiden aan banden legt.

De Xignal muizenval signaleert de status van de muizen- en rattenval: gespannen, gesprongen of gesprongen met vangst. Ook signalen over de temperatuur en verplaatsing van de val komen 24/7 binnen. Via de LoRa technologie loopt de communicatie via het eigen netwerk of dat van KPN. De end-to-end oplossing van Xignal – van sensor tot online portal – heeft een enorm gebruiksgemak. Door een push notification op mobiel of tablet beschikt men online en in real-time over de data van plaagdieractiviteiten. Zo kan de plaagdierbestrijding direct worden aangestuurd of uitbesteed. Kortom: de Xignal muizenval is intell>

Lees verder..

BizPress.nl