Persbericht: Digitalisering van telefonie. Waarom? En waarom nu?De reactie van velen bij iets nieuws: ik ben tegen! Bij de op handen zijnde digitalisering van het ISDN-netwerk Is dat niet anders. Belcentrale, telefonie aanbieder voor het MKB hoort het dagelijks: Waarom nu? Waarom wij? Waarom? Hakken in het zand, kortom.

Coert Coomans, directeur Belcentrale: “Bij Belcentrale reageerden we exact hetzelfde toen bleek wat er ging gebeuren met het traditionele telefonienetwerk. Als het aan Belcentrale had gelegen, had iedereen nog jaren met zijn traditionele telefoonlijn mogen bellen. Echter, we zijn alleen leverancier en niet de beheerder van het netwerk. De leverancier van het netwerk is KPN en deze heeft besloten per 1 september 2019 te stoppen met deze faciliteit. Meer en meer bedrijven maken gebruik van telefonie via internet en het onderhouden van het ISDN en PSTN netwerk is een kostbare zaak.” 

Belcentrale maakt van dit nadeel een voordeel 

De Rotterdamse ICT-aanbieder kiest ervoor om deze nadelige situatie voor haar klanten zo positief mogelijk te laten uitpakken. “We gaan telefonie klaarmaken voor de toekomst en het wordt voor de huidige ISDN-beller beter dan het ooit is geweest!” 

Over op VoIP 

Het bellen via de traditionele telefoonlijn verdwijnt. Het alternatief is bellen via VoIP bellen over het internet. Dit houdt in dat er een virtuele telefooncentrale wordt aangemaakt in de cloud, waarmee ongekend veel meer mogelijk is dan met een traditionele lijn. Een paar voorbeelden:

  • Locatie ongebonden, overal via internet inloggen op de virtuele telefooncentrale.
  • Onbeperkt intern bellen – gratis en dus ook wanneer de een in de VS is en belt met een collega in Nederland.
  • Een VoIP centrale is uitbreidbaar met een onbeperkt aantal extensies (werkplekken).
  • En is net zo makkelijk weer te ‘downsizen’ indien gew>

    Lees verder..

BizPress.nl