Persbericht: Digitale inbraken zijn onvermijdelijk zegt 86% van de IT-beveiligingsbestuurdersUtrecht, 5 december 2018 – Bestuurders verantwoordelijk voor IT-security bij grote organisaties luiden de noodklok. 86% van de zogeheten CISO’s geeft aan dat cyberinbraken onvermijdelijk zijn. Cybercriminelen met financiële belangen zijn hun grootste zorg. De IT-security directeuren geven aan dat ze te weinig invloed hebben in de directiekamer om bestuurders te overtuigen van investeringen die nodig zijn ter bestrijding van cybercriminaliteit. Dat zijn de meest opvallende bevindingen in een nieuw rapport van Kaspersky Lab.

Van de cloud tot kwaadwillende insiders: het slagveld wordt groter
In het zakenleven van vandaag wordt de rol van de CISO (Chief Information Security Officer) steeds belangrijker: Cyberdreigingen rukken op en veel bedrijven zitten middenin een digitale transformatie. Het rapport van Kaspersky Lab laat zien dat de verantwoordelijkheid die op de schouders van de CISO rust groter is dan ooit tevoren. 57% beschouwt de inzet van de cloud en meer mobiliteit als fixe uitdagingen. 50% maakt zich zorgen over de aanhoudende toename van cyberaanvallen.

Volgens 40% van de CISO’s vormen criminele bendes met financiële motieven momenteel de grootste risico’s voor hun bedrijf. Dit zijn dreigingen die zeer moeilijk te voorkomen zijn, omdat er ‘professionele’ cybercriminelen achter zitten. Daarnaast worden deze cyberdieven regelmatig bijgestaan door kwaadwillende medewerkers. Dat maakt het extra complex.

CISO’s moeten concurreren met andere afdelingen om hun begroting te rechtvaardigen
Over het algemeen groeien de budgetten voor cybersecurity. 56% van de CISO’s verwacht dat hun budget in de toekomst zal stijgen, terwijl 38% denkt dat het budget gelijk blijft. Desondanks staan CISO’s voor grote budgettaire uitdagingen. Het is voor hen onmogelijk een duidelijk rendement (RO>

Lees verder..

BizPress.nl