Persbericht: DigiCert, Gemalto en ISARA partneren voor een veilige toekomst met IoTAmsterdam, 21 september 2018 – DigiCert Inc., expert op het gebied van schaalbare Public Key Infrastructure (PKI)-oplossingen, Gemalto, marktleider digitale beveiliging en ISARA Corp., expert in quantum-safe beveiligingsoplossingen, bundelen hun kennis om het probleem van onveilige IoT-devices op te lossen. Samen ontwikkelen zij geavanceerde digitale certificaten en veilig sleutelbeheer voor Internet of Things (IoT) devices om te voorkomen dat deze met behulp van quantum computing misbruikt kunnen worden. Het partnership biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven die devices met een lange levensduur willen beveiligen, zonder daarvoor dure beveiligingsupdates uit te hoeven voeren. Gezien quantum computing steeds meer wordt gebruikt, is dit partnership meer dan welkom.

DigiCert werkt al met veel bedrijven die PKI gebruiken om de IoT-devices te authenticeren, versleutelen en te voorzien van integriteit. Gemalto biedt beveiligde sleutelopslag en -beheer via de SafeNet-hardwarebeveiligingsmodules (HSM’s) die kunnen worden geïntegreerd met DigiCert API’s om op grote schaal geautomatiseerde referentie-uitgifte mogelijk te maken voor aangesloten apparaten. Dit gebeurt via een internet-ingeschakelde gateway zodat identiteiten via de cloud verspreid kunnen worden. Hierdoor vormt quantum computing geen bedreiging meer. 

Organisaties kunnen deze oplossingen op elke schaal inzetten, aangezien DigiCert miljarden digitale certificaten uit kan geven en deze op betrouwbare wijze host voor publieke en private PKI-systemen. Het werk van DigiCert met ISARA en Gemalto maakt quantum bestendige certificaten mogelijk met de volledige capaciteit van gehoste, on-premise en hybride inzetbaarheid.

Deepika Chauhan, Executive VP Emergi>

Lees verder..

BizPress.nl