Persbericht: Deeleconomie en collectief optrekken vooral populair bij huurder onder de dertig


  • 63,4% van de huurders onder de dertig is geïnteresseerd in een digitaal platform voor het regelen van praktische zaken rond de woning.
  • 61,2% van de huurders onder de dertig is geïnteresseerd in collectiviteitsprogramma’s met andere huurders
  • Oudere huurders hebben aanzienlijk minder behoefte aan dergelijke vormen van samenwerking in de buurt

Delft, 2 juli 2019 – Samenwerken en delen met buurtbewoners via een digitaal platform is vooral populair bij Nederlandse huurders onder de dertig jaar. Dit blijkt uit onderzoek door PanelWizard in opdracht van technologiebedrijf TJIP. 63,4 procent van deze groep is geïnteresseerd om zaken als het lenen van gereedschap of het aannemen van pakketjes gezamenlijk te regelen via een digitaal samenwerkingsplatform. En ook wanneer het om inkopen gaat, lijken zij graag de krachten te bundelen. 61,2 % is geïnteresseerd in collectiviteitsprogramma’s voor het afnemen van diensten of producten met korting of voordeel.

TJIP deed enquêteonderzoek onder duizend Nederlandse huurders en stelde hen vragen over samenleven en collectief samenwerken met behulp van technologie. Deelplatformen als Peerby en Airbnb maken nieuwe woonconcepten mogelijk, zoals flexwonen, co-living en het gezamenlijk beheren van spullen en apparaten. Door middel van een onderzoek wil TJIP weten in hoeverre Nederlandse huurders open staan voor het gebruik van platformtechnologie in relatie tot hun woonwensen.

Respondenten van alle leeftijden zijn over het algemeen gematigd positief over de mogelijkheden van een deelplatform voor contact met de buurt. Gemiddeld bleek 44,9 procent van de respondenten geïnteresseerd in een collectief platform. Met name zaken als mededelingen aa>

Lees verder..

BizPress.nl