Persbericht: De top vijf datacentertrends voor 2019 volgens Vertiv-experts: edge motor achter veranderingenBreda – Op het gebied van datacenters blijft de netwerkedge ook in 2019 een hotspot van innovatie. De focus ligt hierbij op een hoger niveau van intelligentie om processen te vereenvoudigen, beheer en service op afstand mogelijk te maken en de steeds groter wordende skillsgap te overbruggen.

“De huidige edge speelt een fundamentele rol in datacenters en netwerkprocessen, en is essentieel om belangrijke diensten aan klanten te leveren”, zegt Rob Johnson, CEO van Vertiv. “Deze ontwikkeling is een ingrijpende verandering in de manier waarop we denken over computing en databeheer. Het is daarom geen verrassing dat in 2019 in datacenters de focus zal liggen op innovatie op de edge.”

Een steeds slimmere edge is één van de vijf datacentertrends voor 2019 volgens Vertiv-experts wereldwijd. Maar dat is niet de enige ontwikkeling, dit zijn volgens Vertiv de datacentertrends van 2019:

1.Vereenvoudigen van de edge: om krachtige en betrouwbare gegevensverwerking te leveren aan de eindgebruiker zal een slimmere, eenvoudigere en zelfvoorzienende netwerkedge in 2019 samensmelten met bredere consumenten- en sectortrends. Bijvoorbeeld het Internet of Things (IoT) en de verwachte lancering van 5G-netwerken.

Voor veel bedrijven is de edge tegenwoordig het meest essentiële onderdeel van hun digitale ecosysteem. Door de opkomst van intelligente infrastructuursystemen met machine learning-mogelijkheden die werken in combinatie met cloudbased analytics, verandert de manier van denken over edge computing en edge services. Het resultaat? Een robuustere, efficiëntere netwerkedge die zorgt voor meer zichtbaarheid en zelfherstellende eigenschappen die een beperkt actief beheer vereisen.

Lees verder..

BizPress.nl