Persbericht: De strijd is begonnen: welk schoolteam wint de Raspberry Pi competitie?Amsterdam, 27 september 2018 – De Raspberry Pi competitie in Nederland is officieel begonnen. Een competitie waarbij twintig schoolteams de strijd aangaan om met de Raspberry Pi – een goedkope, krachtige creditcard-formaat computer – een uitvinding te realiseren om het welzijn van mensen te verbeteren. Tijdens de kick-off meeting op 25 september jl. bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) in Amsterdam-Zuidoost was de spirit en de wil om te winnen bij de teams voelbaar. “Wees niet bang, experimenteer en heb bovenal heel veel plezier”, was de boodschap van Ernst Brand, public sector expert bij PA Consulting (PA), dat deze scholenstrijd in samenwerking met House of Digital organiseert. De winnaars ontvangen op 18 april 2019 tijdens een spetterend finale-event de prijs uit handen van Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken.

“Deze competitie is een bijzonder leuke uitdaging om leerlingen te enthousiasmeren voor technologie en om het belang van samenwerking en innovatie naar voren te brengen”, stelt Peter Rong, docent ICT bij MBO College Zuidoost (ROCvA). “De onderlinge samenwerking, de ‘ellende’ die ze samen doormaken, de triomfen als zaken lukken. Dat is onbetaalbaar.” MBO College Zuidoost doet met vier teams mee. “Onze leerlingen vinden het geweldig om een uitvinding te doen die wellicht straks echt in de markt wordt gezet. En er zijn al enorm veel ideeën om op een slimme wijze het welzijn van mensen te verbeteren. We gaan voor de winst.”

Verbeter welzijn, doe een uitvinding
Waar in Engeland de technologische scholenstrijd al jarenlang een enorm succes is, wordt in Nederland nu voor het eerst PA’s Raspberry Pi competitie georganiseerd voor vmbo-, mavo-, havo- en mbo-scholen. Het thema waarmee de Nederlandse leerlingen aan de slag gaan >

Lees verder..

BizPress.nl