Persbericht: Dataplace behaalt in één keer de ISAE3402 type II verklaringAlblasserdam, 21-11-2017: Dataplace, toonaangevend leverancier van carrier neutrale datacenterdiensten in Nederland, heeft per 1 november 2017 jongstleden de ISAE3402 type II verklaring verkregen. Dataplace is daarmee één van de eerste datacenters in Nederland die beschikt over de ISAE3402 type II verklaring.
 
ISAE3402 is een assurance report dat in een tweetal types uitgegeven kan worden: Type I en Type II. Een assurance report lijkt daarbij op een certificering, maar is dit niet. Waar een certificering nog gezien kan worden als “breed” is er bij ISAE3402 veel meer focus en wordt er dieper op basis van daadwerkelijke feiten de organisatie in gekeken. Het verschil tussen beide types is, dat type I bepaald of voor klanten relevante maatregelen en processen op een gekozen moment ‘in place’ zijn. Voor Type II geldt daarentegen dat deze maatregelen en processen over een periode van minimaal 6 maanden ‘in place’ zijn geweest en gewerkt hebben. 
 
Externe auditors van Conclude Accountants hebben de opzet, het bestaan en de werking van de in het assurance rapport opgenomen beheersmaatregelen over de periode 01 januari 2017 tot en met 30 september 2017, met positieve uitkomsten, beoordeeld.
 
Ik ben enorm trots op dit behaalde resultaat. Dit is de kroon op het werk van de medewerkers van Dataplace. Binnen een jaar waarin organisatorisch veel is veranderd; denk aan het toevoegen van een vestiging, hebben wij middels zo pragmatisch mogelijke werkwijzen het voor elkaar gekregen om direct type II van de ISAE3402 verklaring te verkrijgen.” aldus Joost van der Sluis, Finance Manager van Dataplace.
 
Op de vraag hoe het mogelijk is dat Dataplace direct een type II verklaring heeft weten te behalen geeft Joost van der Sluis de volgende uitleg: “Dit heeft er mee te maken dat wij alle relevante (werk) processen en maa>

Lees verder..

BizPress.nl