Persbericht: Datacenter services optimalisatiemodel EvoSwitch genomineerd binnen 3 award categorieën Data Cloud Europe 2018Amsterdam, 4 mei 2018 – Nadat Evoswitch afgelopen jaar de prijs voor ‘Best Energy Solution’ in de wacht sleepte tijdens de Datacloud Europe Awards (georganiseerd door BroadGroup), heeft de Datacloud Award jury EvoSwitch dit jaar wederom genomineerd – nu in drie award categorieën. Kern binnen deze drie nominaties is het duurzaamheid en operational excellence optimalisatiemodel van de internationaal opererende colocatie provider. De Datacloud Award juryleden waren tevens lovend over de hoge klanttevredenheidscijfers die EvoSwitch al jaren achtereen realiseert, alsook de value-added services die EvoSwitch voor klanten ontwikkelt.

Toen EvoSwitch zijn eerste colocatie datacenter in 2007 in de regio Amsterdam opende, was het bedrijf een van de eerste carrier neutrale datacenter operators in Europa met een ‘volledig groene’ bedrijfsvoering. De colocatie leverancier die inmiddels grootschalige datacenters in zowel Amsterdam als de Verenigde Staten exploiteert, wist dit te realiseren door ‘innovatieve’ koelingssystemen en andere energie-efficiënte technologieën te implementeren en duurzame energiebronnen te gebruiken.

Het afgelopen decennium hebben de engineering teams van EvoSwitch continue verbeteringen doorgevoerd om de Power Usage Effectiveness (PUE) waarde te verlagen en daarmee de energie-efficiëntie te verbeteren. Dat heeft voor de grootschalige datacenters van EvoSwitch inmiddels geresulteerd in een Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,1 tot 1,15. De Datacloud Europe Award jury heeft EvoSwitch dit jaar opnieuw genomineerd, dit maal voor de onaflatende toewijding van het bedrijf aan het realiseren van een zeer hoge standaard als het gaat om duurzaamheid binnen de datacenter omgeving. Ook de bedrijfscultuur van EvoSwitch met een focus op continue operationele verbete>

Lees verder..

BizPress.nl