Persbericht: Colt breidt glasvezelnetwerk uit in Berlijn, met snelle 100 Gbps-verbindingenColt Technology Services heeft de uitbreiding van zijn Colt IQ Network in Berlijn aangekondigd. Het doel is om de digitale transformatie van klanten in de regio te ondersteunen met on demand en high-bandwidth netwerkservices. Met deze uitbreiding zal het Colt IQ Network in Berlijn meer dan 500 gebouwen verbinden. Daarvoor zal ruim 100 kilometer aan glasvezelkabel in de Duitse hoofdstad gelegd worden. Berlijn is de derde aangekondigde uitbreiding in 2 maanden, na Spanje en Ierland. Colt investeert dan ook significant in een wereldwijde dekking.

Met de investeringen kan het Colt IQ Network tegemoetkomen aan de groeiende connectiviteitsbehoefte van digitale ondernemingen in de regio. In Berlijn is Colt sinds 1997 exploitant van zijn eigen Metropolitan Area Network (MAN). Het Colt IQ Network is een intelligent, voor 100 Gbps geoptimaliseerd netwerk dat meer dan 850 datacenters en carrier hotels in alle delen van de wereld verbindt. Dit netwerk biedt de beste quality of service in zijn categorie, is geoptimaliseerd voor SDN, NFV en cloud-diensten en omspant vier continenten.

Volgens een recent onderzoek door de Kamer van Koophandel van Berlijn (IHK) heeft 70% van alle bedrijven in de Duitse hoofdstad behoefte aan verbindingen met een minimale snelheid van 100 Mbit/s. Dankzij zijn sterke lokale aanwezigheid kan Colt high-bandwidth aanbieden aan technologiepark Berlin Adlershof, een van de meest succesvolle hightech omgevingen van Duitsland en d>

Lees verder..

BizPress.nl