Persbericht: C4IT biedt 4G-Push- to-TalkFull service telecom cloud provider C4IT biedt 4G portofonie – oftewel 4GPTT. Dit is een clouddienst die gekoppeld is aan het netwerk van een mobiele provider. Zijn bedrijf biedt landelijke dekking, zonder dat er investeringen hoeven te worden gemaakt in de eigen infrastructuur of vergunningskosten.

Lucien de Groot, directeur C4IT: “Direct communiceren met één druk op de knop en binnen één seconde direct in verbinding staan met een groep mensen. Dat is Push-to- Talk. Een eigenschap die hoort bij portofoons en mobilofoons die werken op een radiofrequentie. Tegenwoordig kan Push-to-Talk ook over het 3G/4G netwerk: 4G portofonie.” Een spraakbericht wordt razendsnel omgezet in data en binnen Nederland verstuurd via het mobiele 3G- of 4G-netwerk van de eigen mobiele provider. “Realtime informatie uitwisselen draagt niet alleen bij aan bijvoorbeeld bedrijfsproductiviteit en -efficiëntie, het vergroot ook de veiligheid van werknemers”, zegt De Groot. “Een ander voordeel is dat je direct weet waar je mensen zijn, dankzij GPS, aanwezigheids- en beschikbaarheidsinformatie van de contacten.” Zijn bedrijf biedt landelijke dekking, zonder dat er investeringen hoeven te worden gemaakt in de eigen infrastructuur of (en dat geldt vooral voor België) vergunningskosten. De Groot: “Naast POC op een smartphone zijn er aparte devices op de markt die alleen de POC-functionaliteit hebben op basis van internet. Simpele, robuuste devices, die eruit zien als een portofoon, met een sim-kaart.”

Dispatch
De Groot werkt samen met bijvoorbeeld Motorola voor missiekritische oplossingen. “Motorola staat al jaren bekend als leverancier van portofoons voor professionele gebruikers. Politie, defensie en brandweer gebruiken de producten van de Amerikaanse multinational. C4IT biedt hun zogenoemde Wave-product, voor koppeling met DMR en Tetra op sy>

Lees verder..

BizPress.nl