Persbericht: Brian Eno en Peter Chilvers presenteren innovatieve Mixed Reality-muziekinstallatie Bloom: Open Space met Microsoft HoloLens in AmsterdamBrian Eno (muzikant, producer van onder andere U2, en beeldend kunstenaar) en Peter Chilvers (muzikant en software designer) onthullen hun nieuwste werk en eerste uitstap naar mixed reality met Bloom: Open Space. Dit is een baanbrekende, generatieve audiovisuele installatie gebaseerd op de bekroonde app ‘Bloom’. De innovatieve mixed reality-installatie, mogelijk gemaakt door de Microsoft HoloLens, vervaagt de grenzen tussen het fysieke en virtuele, en onderzoekt het onbekende terrein van applicaties in combinatie met generatieve kunst.

Bloom: Open Space stelt deelnemers in staat om Bloom in een compleet nieuwe context te ervaren. Bezoekers stappen in een centrale zone omringd door schermen, waar ze Bloom fysiek kunnen ervaren. Door met eenvoudige gebaren op de lucht om hen heen te tikken, creëren bezoekers uitgebreide patronen en unieke melodieën.

Eno verlegt continu de grenzen van muziek, geluid en beeldende kunst. Hierbij daagt hij zichzelf en degenen die zijn werk ervaren voortdurend uit. Hij benadert dit regelmatig vanuit wat hij ‘generatieve muzieksystemen’ noemt: “Ik raakte gefascineerd door het idee van muziek dat zichzelf zou kunnen maken.” Sinds eind jaren zeventig zijn Eno’s visuele experimenten met licht en video overal ter wereld te zien. Eno en Chilvers experimenteren al zo’n 15 jaar met generatieve systemen. Naast Bloom hebben ze een aantal andere apps uitgebracht, waaronder Scape, Trope en, recentelijk, Reflection.

Deze samenwerking maakt deel uit van>

Lees verder..

BizPress.nl