Persbericht: BlackBerry neemt AI en cybersecurity expert Cylance over


  • BlackBerry voegt hiermee next-generation machine learning- en cyberbeveiliging-oplossingen toe aan zijn portfolio
  • Hiermee is BlackBerry de eerste met slimme beveiligingsoplossingen voor vaste en mobiele endpoints
  • Geïntegreerde AI-technologie helpt de ontwikkeling van het BlackBerry Spark EoT Platform te versnellen

Amsterdam, 16 november 2018 – BlackBerry neemt Cylance, specialist op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en cyberbeveiliging, over. Met de overname is een bedrag van 1,4 miljard dollar gemoeid. De verwachting is dat de overeenkomst nog voor het einde van BlackBerry’s huidige fiscale jaar (februari 2019) wordt afgerond.

“Cylance gaat direct toegevoegde waarde leveren aan het portfolio van BlackBerry op het gebied van AI en cyberbeveiliging, met name voor UEM en QNX. We kijken ernaar uit om met het nieuwe team aan de slag te gaan en onze expertise uit te breiden”, zegt John Chen, Executive Chairman en CEO van BlackBerry. “Doordat we Cylance’s deskundigheid kunnen toevoegen aan onze privacy-, mobiliteits- en andere geïntegreerde systemen, wordt BlackBerry Spark onmisbaar bij de realisatie van het Enterprise of Things (EoT).”

Uit Gartner’s meest recente onderzoek naar het Internet of Things (IoT) blijkt dat veiligheid de belangrijkste barrière is voor het succes van het IoT (35 procent). Privacy (25 procent) en potentiële risico’s en aansprakelijkheden (25 procent) staa>

Lees verder..

BizPress.nl