Persbericht: BlackBerry en LG breiden samenwerking uit voor ontwikkeling van verbonden en autonome voertuigtechnologieAmsterdam, 26 juni 2019 – BlackBerry kondigt vandaag de uitbreiding van de samenwerking met LG Electronics Inc. aan. Het softwarebedrijf versnelt hiermee de ontwikkeling en inzet van verbonden en autonome voertuigtechnologie door fabrikanten (OEM’s) en leveranciers in de auto-industrie.

Binnen de vernieuwde samenwerking gaat LG Electronics diverse BlackBerry QNX-software en -diensten inzetten om de nieuwste digitale cockpits – inclusief infotainmentsystemen, digitale instrumentenpanelen en telematicasystemen voor meerdere OEM’s – te ontwikkelen.

LG en BlackBerry breiden hun langdurige samenwerking verder uit. Eerdere samenwerkingen tussen de twee bedrijven zorgden voor meerdere vernieuwende programma’s van verschillende OEM’s wereldwijd. Voor de systemen die ontwikkeld gaan worden levert BlackBerry QNX-software aan LG. Daarnaast levert BlackBerry professionele engineering-diensten voor implementatie op systeemniveau, het optimaliseren van prestaties en oplossingsvalidering.

“BlackBerry QNX is al ruim tien jaar een betrouwbare partner. BlackBerry levert hoogwaardige, veilige en betrouwbare bedrijfskritische softwareoplossingen die LG in staat stellen miljoenen kwaliteitssystemen te leveren aan autofabrikanten overal ter wereld”, zegt Hwang Won-yong, Head of Audio, Video, Navigation & Cluster Engineering van LG’s Vehicle Component Solutions Company. “We zijn heel blij dat we de samenwerking met BlackBerry QNX uitbreiden en versterken. Hierdoor kunnen we gebruikmaken van de innovatieve oplossingen op het gebied van de nieuwste verbonden en autonome voertuigtechnologie, waaronder toekomstige infotainmentsystemen in voertuigen.”

Het volledige Engelstalige persbericht is

Lees verder..

BizPress.nl