Persbericht: Bitcoin manie barstNa een piek van $20.000 in december 2017 stortte de bitcoin in naar $9200 dollar dezer dagen. Dat is een daling van meer dan 50 procent. De cryptomunt gedraagt zich daarmee roekeloos en kan nooit de plaats innemen van normale fiat valuta waarvan de prijs wordt vastgesteld door een kartel van benoemde centrale bankiers wier taak het is de valuta gezond en de inflatie lager dan 2 % te houden.


De gemiddelde bitcoin koers van 1.12.2017 – 5.5.2018

De bitcoin en 1500 andere crypto-munten zijn niet geautoriseerde valuta voor criminelen en misdadigers die de wereldmaatschappij ondermijnen en instabiel maken. De gedachte dat zij kunnen bijdragen aan een nieuwe, geordende samenleving is absurd. Maar de geschiedenis leert dat erkende autoriteiten zoals Centrale Banken evenmin een garantie zijn voor stabiliteit.

Omdat de onderliggende blockchain technologie openbaar is, komen er steeds meer bedrijven die in de Verenigde Staten beursnotering zoeken in bitcoins en andere vergelijkbare valuta. De markt voor IPO’s (initial Public Offerings) voor crypto munten heeft al een omvang van meer dan 5 miljard dollar in 2017, een enorme groei ten opzichte van het naar ervoor. Dit betekent dat er een totaal nieuw systeem om kapitaal op te halen ontstaat, maar crypto munten vormen een zwendelwereld.

Noriel Roubini, een van de experts die anders dan Nout Wellink of welke centrale bankier ook – terwijl dit wel hun werk was – de financiële crisis van 2008 voorspelde; hij heeft geen goed woord over voor de bitcoin en al die andere leugenachtige munten, evenmin als ik. En hij kraakt de onderliggende technologie.

Dat deed hi>

Lees verder..

BizPress.nl