Persbericht: Beursgenoteerd Icecat groeit in eerste zes maanden 2018 versneld met 24%Amsterdam, 1 augustus 2018: Icecat N.V., de aan NPEX genoteerde uitgever van productdata voor de mondiale ecommercemarkt, zag haar omzetgroei versnellen tot 24,4% over de eerste zes maanden van 2018 (van 21,5% een jaar terug), wat leidde tot een omzet van 4,2 miljoen euro gedurende deze periode. Zonder de overname eerder dit jaar van  Syndy, specialist in supermarktdata, zou de autonome en vergelijkbare groei 15,6% zijn. De EBT van Icecat is stabiel gebleven op 444K euro (-8K euro), ondanks de circa -400K euro eenmalige integratiekosten met betrekking tot Syndy. De kasreserves van Icecat zijn in het eerste halfjaar 2018 ondanks de overname slechts zeer beperkt afgenomen (-100K euro) tot 3,4 miljoen euro dankzij de goede winstgevendheid en effectief debiteurenbeheer.
De focus gedurende 2018 zal liggen op het volledig integreren van de Syndy Product Information Management (PIM)-omgeving in Icecats ecosysteem en sturing richting winstgevendheid van deze nieuwe dochter. De eerste gezamenlijke klanten worden inmiddels bediend.

AI voor opschalen datasheetproductie
Dankzij de toepassing van artificiële intelligentie (AI)-technieken is de productiecapaciteit van Icecat in termen van nieuwe productdatasheets (PDS) ruwweg verdubbeld tot 100K per maand. Mede hierdoor nam het aantal beschreven producten met 33% toe tot 5,0 miljoen en werd de CPD (cost per datasheet) significant verlaagd. De toegenomen productie met behulp van AI is kritisch voor de diversificatie van Icecat naar nieuwe branches zoals Doe Het Zelf en Media & Entertainment, en het verbeteren van de catalogusdekking van retailers in de VS.

Diversificatie naar Food en Fashion
In de eerste zes maanden van 2018 zijn belangrijke stappen in de Nederlands thuismarkt genomen om het data-aanbod te diversifiëren naar food en fashion:

  1. Makro Nederland, een toonaangevende groothandel nodigt haar leveranciers uit om hun pro>

    Lees verder..

BizPress.nl