Persbericht: Bedrijven lopen wereldwijd tegen eisen van applicatiebeveiliging aanVeel bedrijven hebben nog steeds moeite grip te krijgen op hun groeiende applicatie-omgevingen en deze te optimaliseren en te beveiligen. Het 2018 Application Protect Report van F5 Labs toont dat 38 procent van de bedrijven wereldwijd geen vertrouwen heeft in hun eigen zicht op de gebruikte applicaties.

Aanvullend onderzoek uitgevoerd door het Ponemon Institute laat regionale verschillen zien. Zo hebben bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk het minste zicht op hun applicaties; slechts 32 procent geeft aan vol vertrouwen te zijn. De Duitsers blinken wel uit in vertrouwen: 45 procent heeft alles onder controle qua applicaties.

Het Application Protection Report 2018 is het meest uitgebreide onderzoek ooit op dit gebied. De onderzoekers analyseerden ook de beveiliging van web-applicaties. Hieruit bleek dat 60 procent geen testen uitvoert om kwetsbaarheden te ontdekken, heeft geen vaste routine hierin of doet het slechts jaarlijks. Verder gaf 46 procent van de respondenten aan dat hun organisatie niet eens in staat zou zijn om kwetsbaarheden te ontdekken en bijna de helft (49 procent) stelde geen tegenmaatregelen te kunnen treffen.

“De meeste bedrijven proberen bij te blijven met de technologische ontwikkelingen, maar ze slagen daar slechts ten dele in, met allerlei security-issues tot gevolg. De druk wordt verder opgevoerd om snelle, flexibele en veilige apps te maken. Hierbij worden compromissen gesloten die dus altijd ten koste gaan van één van de eisen, en vaak is dat beveiliging”, aldus David Warburton, Senior EMEA Threat Research Evangelist, F5 Networks.

Cruciale apps
Het onderzoek wijst uit dat bedrijven een derde van hun apps als cruciaal beschouwen. De belangrijkste hierbij zijn document management en samenwerking, communicatie-apps (email en messaging) en Microsoft Office-toepassingen.

De top drie belangrijkste risico’s is in alle landen gelijk: diefsta>

Lees verder..

BizPress.nl