Persbericht: Awingu en Barracuda Networks bieden complete werkplekken voor de hybride cloudAartselaar (België), 3 januari 2018 Barracuda Networks heeft een samenwerking gesloten met het Vlaamse Awingu. Deze samenwerking combineert de beveiliging en eenvoud van Barracuda met de complete, op de browser gebaseerde werkplekoplossing van Awingu. Zo wordt het voor organisaties makkelijker om Awingu-werkplekken uit te rollen binnen een hybride cloudomgeving.

Awingu biedt het gemak en de eenvoud van platformonafhankelijke, mobiele werkplekken die enterprisegebruikers alles bieden dat zij nodig hebben – legacy en cloud toepassingen, documenten en data – op ieder gewenst device. Daarbij wordt gezorgd voor veilige toegang tot toepassingen en bestanden, zonder dat kwetsbare endpoints ingericht en beheerd hoeven te worden. De toepassingen en de data kunnen gehost worden in de Microsoft Azure cloud of on-premise, waarna een veilige verbinding wordt gelegd met de browserwerkplek van Awingu.

“We zijn blij met deze samenwerking met Barracuda, waarmee we service providers een eenvoudige oplossing bieden om hun business te vergroten”, zegt Walter Van Uytven, CEO van Awingu. “Voor organisaties is dit eigenlijk een ‘no-brainer’, waarbij geen data worden opgeslagen op de devices van eindgebruikers en er slechts zeer weinig aangepast hoeft te worden aan de ICT-infrastructuur van organisaties. Deze samenwerking biedt een optimale combinatie van security en eenvoud voor service providers en hun klanten.”

“De combinatie van Awingu en Barracuda’s Nex Gen Firewall biedt organisaties de mogelijkheid om makkelijk over te stappen op de Microsoft Azure cloud”, zegt Chris Dial, Director of Cloud ISV’s bij Microsoft.

“Onze firewalls zijn ontworpen voor nauwe integratie met de beheeromgeving van publieke cloud aanbieders. Als een organisatie zijn toepassingen migreert naar de publieke cloud, zijn tr>

Lees verder..

BizPress.nl