Persbericht: AT&T, KPN , Orange en Swisscom activeren LTE-M roaming in Noord-Amerika en EuropaAT&T, KPN, Orange en Swisscom hebben roaming geactiveerd op hun LTE-M-netwerken. Dit maakt het mogelijk om apparaten op een efficiënte manier te laten werken op meerdere netwerken in Noord-Amerika en Europa.

LTE-M maakt een groot aantal IoT-toepassingen mogelijk tegen lage kosten, een langere levensduur van de batterij en met goede dekking op moeilijk bereikbare locaties. Het netwerk is uitermate geschikt voor bewegende objecten.

De samenwerking tussen AT&T, KPN, Orange en Swisscom is een belangrijke stap in de volwassenheid van LTE-M als toonaangevende IoT-technologie. LTE-M is de afgelopen jaren hard gegroeid in Noord-Amerika, Europa en de rest van de wereld.

  • AT&T implementeerde een LTE-M- netwerk in de Verenigde Staten en Mexico .
  • KPN lanceerde LTE-M in heel Nederland.
  • Het LTE-M-netwerk van Orange is beschikbaar in Frankrijk en Roemenië en België, Slowakije, Spanje en Polen volgen dit jaar.
  • Swisscom heeft het LTE-M netwerk beschikbaar in Zwitserland.

De operators verwachten in de komende maanden nog meer partijen te kunnen toevoegen aan deze roamingovereenkomsten. Volgens de GSMA zullen LTE-M-netwerken tegen eind 2020 heel Europa bestrijken.

John Wojewoda, AVP, Global Connections Management, AT&T: “Meer en meer van onze zakelijke klanten vereisen wereldwijde mogelijkheden terwijl ze IoT-apparaten en -toepassingen implementeren. Deze LTE-M roaming-overeenkomsten helpen om aan die vraag te voldoen en maakt het voor bedrijven over de hele wereld gemakkelijker om te profiteren van de kracht van wereldwijde IoT-mogelijkheden.”

Carolien Nijhuis, directeur IoT bij KPN: “De introductie van LTE-M creëert veel nieuwe mogelijkheden voor onze partners, klanten en prospects. Roaming met LTE-M is een van de meest gevraagde functionaliteiten van onze klanten in de mark>

Lees verder..

BizPress.nl