Persbericht: Atos verdeelt 23,4 procent aandelenkapitaal Wordline over twee wereldwijde beursgenoteerde spelersAmstelveen, 1 februari 2019 – Atos maakt bekend dat zij 23,4 procent van het aandelenkapitaal van Worldline zal verdelen onder aandeelhouders. Hierdoor creëert zij twee beursgenoteerde leidende spelers in de wereldwijde IT-markt. Terwijl beide partijen hun industriële en commerciële partnership voortzetten, is Atos in staat haar positie als toonaangevende internationale digitale speler te versterken. Op haar beurt zal Worldline profiteren van een toename van het eigen vermogen en is zij in staat haar positie in de Europese markt voor betaalverkeer te consolideren.

In 2018 heeft de Atos Groep twee belangrijke acquisities gerealiseerd: Syntel – een bedrijf dat actief is in de markt voor digitale dienstverlening en een omzet van 0,9 miljard euro genereert – en SIX Payment Services, dat zich richt op de markt voor elektronische transacties en een omzet van 0,5 miljard euro realiseert. Deze verandering in omvang en de nieuwe mix van marktactiviteiten was aanleiding voor de Groep om een driejarige strategie te ontwikkelen met 2021 als stip op de horizon.

Tijdens Investor Day 2019 die vandaag op het hoofdkantoor van Atos in Bezons (Frankrijk) plaatsvindt, lanceert de Groep ADVANCE 2021. In deze nieuwe driejarige strategie, bouwt zij voort op een verdere versterking van haar positie in de markt voor digital services. “In 2018 heeft Atos haar internationale positie in de markt voor digitale dienstverlening versterkt door de acquisitie van Syntel. Ook versterkten we de positie van Worldline als onbetwiste leider in Europa door de overname van Six Payment Services. De verdeling van 23,4 procent van het aandelenkapitaal van Worldline onder de aandeelhouders zal twee wereldleiders creëren met een versterkte strategische en financiële flexibiliteit”, vertelt Thierry Breton, bestuursvoorzitter en CEO van Atos. “Met ADVANCE 2021, onze nieuwe driejarige plan, is Atos goed gepositioneerd om klanten te >

Lees verder..

BizPress.nl