Persbericht: Amsterdams Datacenter Bedrijf EvoSwitch overgenomen door Iron Mountain voor € 205 MiljoenAmsterdam, 30 mei 2018 – Iron Mountain Incorporated (NYSE: IRM), een wereldwijde leverancier van storage en datamanagement oplossingen opgericht in 1951, heeft EvoSwitch Netherlands B.V. en EvoSwitch Global Services B.V. (“EvoSwitch NL”) overgenomen voor een bedrag van € 205 miljoen euro. De transactie betekent voor Iron Mountain een toevoeging van 11 megawatt (MW) bestaande datacentercapaciteit in de metropoolregio Amsterdam welke voor 100 procent is verhuurd, met expansiemogelijkheden van nog eens 23 MW in Amsterdam tot een totale datacentercapaciteit van 34 MW.

EvoSwitch NL is een Nederlands bedrijf, een merk met internationale uitstraling dat is opgericht in 2007 en zijn ‘multi-tenant’ datacenterdiensten levert aan klanten wereldwijd. Het bedrijf exploiteert een van de grootste datacenters in de regio Amsterdam. De bestaande datacentercampus biedt toegang tot meer dan 50 connectiviteit- en telecommunicatie providers waaronder ook verschillende internet exchanges zoals de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX). De metropoolregio Amsterdam is een belangrijk knooppunt in de FLAP datacentermarkten (Frankfurt, Londen, Amsterdam, Parijs), welke volgens Iron Mountain eind 2017 ongeveer 1.160 MW aan datacentercapaciteit vertegenwoordigde. Daarmee zou het qua grootte de tweede datacentermarkt in Europa zijn en tot de top-5 datacentermarkten wereldwijd behoren. Deze overname betekent voor Iron Mountain een versterking van de stappen die het bedrijf eerder dit jaar al heeft gezet met de overname van een datacenter van Credit Suisse in Londen.

De metropoolregio Amsterdam kent volgens Iron Mountain de laagste energieprijzen binnen de FLAP datacentermarkten terwijl het een van de meest betrouwbare energienetten heeft. EvoSwitch NL heeft zich sinds de oprichting gefocust op het leveren van duurzame datacenterdiensten. Het bedrijf zette in 2007 als>

Lees verder..

BizPress.nl