Persbericht: Amsterdam stijgt drie plekken op wereldwijde ranglijst voor vrouwvriendelijke ondernemerstedenAmsterdam – Amsterdam bezet de 16e plek in de 2019 Women Entrepreneur Cities Index (WE Cities) die is gepresenteerd tijdens de Dell Women Entrepreneur Network Summit. Deze index rangschikt 50 steden wereldwijd naar de mate waarin zij groei van vrouwelijke ondernemers in hun stad bevorderen. Tijdens hetzelfde onderzoek in 2017 stond Amsterdam nog op de 19e plek. Dell Technologies classificeert steden op basis van de impact van lokaal beleid, lokale programma’s alsmede de nationale wet- en regelgeving die vrouwelijke ondernemers en de gehele economie helpen bevorderen. De uiteindelijke rangschikking is gebaseerd op 71 indicatoren, waarvan 45 met een op sekse gebaseerde component. Individuele indicatoren worden gewogen op basis van vier criteria: relevantie, datakwaliteit, uniciteit in de index en seksecomponent.

Dell Technologies bouwt voort op tien jaar onderzoek onder vrouwelijke ondernemers en werkt samen met IHS Market bij het onderzoeken en rangschikken van 50 steden. Dit gebeurt op basis van vijf belangrijke indicatoren, waaronder toegang tot Kapitaal, Technologie, Talent, Cultuur en Markten. Deze pilaren zijn onderverdeeld in twee groepen: werkomgeving en stimulerende omgeving. De stimulerende omgeving voor vrouwen in het Amsterdamse bedrijfsleven is met name het gevolg van de hoge scores op de indicatoren Talent, Cultuur en Technologie.

Belangrijkste resultaten wereldwijd en voor Amsterdam
Vrijwel alle 50 steden boekten progressie sinds het vorige onderzoek van Dell Technologies in 2017 – al maakten sommige steden wel grotere stappen dan andere. De belangrijkste uitkomsten van het onderzoek, zowel internationaal als in Amsterdam:

  • Van het totaal van 100 punten, scoort de nummer 1, San Francisco Bay Area, er slechts 63,7. Dat benadrukt dat er nog steeds veel moet gebeuren voor vr>

    Lees verder..

BizPress.nl