Persbericht: Amazon leidt een financieringsronde van USD 575 miljoen in Deliveroo


  • Amazon wordt de grootste investeerder in de Series G financieringsronde van Deliveroo.
  • Deliveroo haalt een totaal van USD 575 miljoen op met deelname van Amazon, naast bestaande investeerders T Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks.
  • Deliveroo zal fors investeren in de uitbreiding van het tech team van het bedrijf op het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, verdere uitbreiding gang zetten om nieuwe klanten te bereiken en blijven innoveren door middel van ‘Editions’; op bezorging gerichte keukens.

Londen – 17 mei 2019. Vandaag maakt Deliveroo bekend dat Amazon een nieuwe gedeelde financieringsronde van USD 575 miljoen Series G leidt, naast bestaande investeerders T. Rowe Price, Fidelity Management & Research Company, en Greenoaks.

Dit brengt het totaal van de investeringen in Deliveroo tot op heden op USD 1,53 miljard.

Met deze financiering zal Deliveroo blijven bouwen aan haar service van wereldklasse, waarbij klanten het eten krijgen waar en wanneer zij willen. Tevens wordt er nog meer werk voor bezorgers gecreëerd en worden restaurants geholpen om hun bedrijf te laten groeien door nog meer nieuwe klanten te bereiken.

Deze nieuwe investering zal bijdragen aan:

  • De groei van het tech team van Deliveroo, gevestigd in het hoofdkantoor in Londen, en zo meer hooggekwalificeerde banen creëren, het voortbouwen op de groeiende reputatie van Londen als ‘tech hub’.
  • Uitbreiding van het bereik van Deliveroo zodat het de service aan meer klanten kan aanbieden.
  • Verdere innovatie in de ‘food’-sector, onder andere door middel van ‘Editions’ (op bezorging gerichte keukens) en nieuwe concepten die restaurants helpen om uit te breiden naar nieuwe gebieden tegen lagere kosten en met minder risico’s, waardoor er meer keuze is in de lokale wijk>

    Lees verder..

BizPress.nl