Persbericht: Alfa brengt bedrijfskritische applicaties naar de Valid Flexpod Private CloudEindhoven, 1 mei 2019 – Als er één beroepsgroep is die werk maakt van data, dan zijn het wel de accountants. Alfa Accountants en Adviseurs en de melkveehouderijsector wijzen de weg naar de toekomst: de data-driven boerderij als voorbeeld voor andere sectoren. Valid zorgt voor een high-performance, high-available private cloud waar de core applicaties van Alfa ongestoord hun werk doen.

Valid is al vele jaren de vertrouwde IT services partner van Alfa Accountants en Adviseurs, een van de grotere accountantskantoren van het land. ‘Overal dichtbij’ is het devies. Alfa adviseert bedrijven in alle soorten en maten, en in alle sectoren van de economie. In de agrarische sector is Alfa toonaangevend, onder meer omdat zij met het zogeheten BedrijfsAnalyse Systeem (BAS) de aangesloten melkveehouders van informatie voorziet waarmee zij hun bedrijfsvoering kunnen optimaliseren en benchmarken met andere bedrijven. Het gaat om data uit de financiële administratie van de boer, uit facturen van veevoederleveranciers, leveringsinformatie van de melkfabriek en dergelijke. Het BAS wordt zelfs als lesmateriaal gebruikt in het agrarisch onderwijs. Met Internet of Things-toepassingen kan deze informatie worden verrijkt met data uit andere bronnen, bijvoorbeeld over het energieverbruik of de mestproductie. Om door te kunnen innoveren en de groeiende volumes aan data het hoofd te bieden, werd het nodig de datahuishouding te moderniseren. Datawarehousing – al dan niet in de cloud – is ‘the way to go’. Dat, plus het feit dat Alfa de noodzaak voelde om de IT verregaand te standaardiseren en te centraliseren, waren aanleiding de bestaande ICT op de diverse vestigingen te vernieuwen.

Standaardisatie
“Om sneller te kunnen veranderen was standaardisatie van de werkprocessen en de ICT nodig. Onze IT-strategie is nu gericht op de cloud en mobiel werken.” Dat zegt René >

Lees verder..

BizPress.nl