Persbericht: Akamai State of the Internet / Security Report Q3 2017: toename webapplicatie-aanvallen en veranderende aanvalsstrategieënAmsterdam, 29 november 2017 – Het aantal webapplicatie-aanvallen blijft aanzienlijk toenemen, zo blijkt uit het Third Quarter, 2017 State of the Internet / Security Report van Akamai Technologies, Inc. (NASDAQ:AKAM). Nederland is na de VS en Rusland het derde land ter wereld is waar de meeste webapplicatie-aanvallen vandaan komen. Nader onderzoek van het Mirai botnet en de WireX malware-aanvallen door Akamai suggereert dat met name IoT- en Android devices gebruikt worden voor toekomstige botnet-legers. Ook blijkt uit het rapport dat het aantal DDoS-aanvallen in het derde kwartaal is toegenomen met 85% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017.

Het aantal webapplicatie-aanvallen nam in het derde kwartaal van 2017 met 69% toe ten opzichte dezelfde periode vorig jaar (Q3 2016). Vergeleken met het tweede kwartaal van 2017 was er sprake van een stijging van 30%. Het aantal aanvallen afkomstig uit de Verenigde Staten steeg in een jaar tijd met maar liefst 217%. Ten opzichte van het voorgaande kwartaal bedroeg deze stijging in het derde kwartaal van 2017 48%.

SQL injectie-aanvallen (SQLi) blijven populair en dragen bij aan de significante toename van webapplicatie-aanvallen. Het aantal SQLi-aanvallen steeg in het derde kwartaal van 2017 met 62% ten opzichte van het derde kwartaal van 2016 en met 19% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De stijging van webapplicatie-aanvallen – en injectie-aanvallen zoals SQLi in het bijzonder – is geen verrassing. De laatste versie van de

Lees verder..

BizPress.nl