Persbericht: 15 Nederlandse onderwijsinstellingen nemen deel aan Mendix University ProgramMendix, onderdeel van Siemens en wereldwijde leider in low-code voor enterprises, kondigt aan dat inmiddels 15 Nederlandse onderwijsinstellingen het ‘Mendix University Program’ in hun curriculum hebben opgenomen. Wereldwijd hebben inmiddels meer dan  100 universiteiten en hogescholen in Nederland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en negen andere landen het low-code programma van Mendix omarmd. Tot nu toe hebben ruim 9.000 studenten wereldwijd zich aangemeld voor het Mendix-platform en gezamenlijk hebben ze circa 22.000 innovatieve en bruikbare applicaties ontwikkeld. In 2018 zijn 500 studenten gecertificeerd als ‘Mendix Rapid Developer’ via het Mendix University Program. 

Het  Mendix University Program geeft studenten de mogelijkheid om succesvol applicaties te bouwen, zonder dat ze hiervoor diepgaande kennis over coderen nodig hebben. Het maakt dus niet uit of een student een technische of meer algemene opleiding volgt. Na het programma hebben zij het Mendix-platform voor een groot deel onder de knie en kunnen ze bij een bedrijf of organisatie de samenwerking tussen business- en IT-teams versterken, oplossingen bedenken die voldoen aan de business-eisen en snel applicaties ontwikkelen en inzetten. 

Onderwijsinstellingen in Nederland
“We leren onze studenten allerlei bekende programmeertalen, zoals Java en C#, maar de innovatie op het gebied van software-ontwikkeling staat nooit stil. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe platformen die bijdragen aan ons onderw>

Lees verder..

BizPress.nl