Pascal Maire kondigt vertrek aan als Managing Director bij BCC

Schiphol-Rijk, 5 april 2016

Met ingang van 1 augustus 2016 zal Pascal Maire zijn werkzaamheden als Managing Director van BCC neerleggen. De Franse topman van de bekende Nederlandse retailketen wil de komende jaren dichterbij zijn gezin in Frankrijk zijn. Het besluit is genomen in goed overleg met de directie van het moederbedrijf, de beursgenoteerde multinational Darty Group. Wie Maire zal opvolgen is nog niet bekend.

Pascal Maire trad in 2013 als Commercieel Directeur toe tot het directieteam van BCC, en werd een jaar later gepromoveerd tot Managing Director. Onder zijn leiding nam BCC onder meer 18 elektro-winkels over van HiM Retail, eigenaar van de winkelformules Harense Smid, Mikro-Electro en It’s Electronics. Daarmee werd BCC in een klap een dominante speler in het Zuid-Nederlandse elektro-winkellandschap.

Maire geldt ook als de architect achter de vorig jaar aangekondigde koerswijziging van de onderneming. Daarover zei Maire destijds: “We denken anders na over hoe elektronica in de wereld van morgen past en wat onze rol daarin is. Wij gaan nog meer toegevoegde waarde leveren op basis van personal interest. Zo zorgen we dat we altijd en overal relevant zijn, waarbij we optimaal gebruik gaan maken van de combinatie van online en onze 75 winkels.”

In een persoonlijke brief aan de medewerkers van BCC laat Maire weten de toekomst van de onderneming ‘met groot vertrouwen’ tegemoet te zien. Over een eventueel beoogd opvolger van Maire kan de directie van BCC nog geen uitspraken doen.

BizPress.nl