Oxfam Novib: geef geld aan Pakistaanse slachtoffers

Volgens de laatste cijfers zijn nu bijna 14 miljoen mensen getroffen door de overstromingen in Pakistan. Dat aantal zal verder stijgen nu het water naar het zuiden van het land raast. De VN omschrijft de overstromingen als ‘s werelds “grootste” ramp op dit moment. Er is een enorm tekort aan schoon drinkwater, voedsel, tenten en medicijnen.

Farah Karimi, algemeen directeur Oxfam Novib. “Wij moeten de slachtoffers van de watersnood in Pakistan nu te hulp schieten. Deze ramp wordt iedere dag groter. Wij roepen de Nederlandse bevolking op ruimhartig te geven zodat Oxfam Novib haar hulpverlening daar verder kan uitbreiden en de mensen in Pakistan zien dat zij niet vergeten worden. Stort daarom op giro 100200 voor de slachtoffers in Pakistan. Via onze partners komt het geld direct bij diegenen die het ook echt nodig hebben. Wij werken al jaren in Pakistan, kennen de situatie goed en werken met een groot aantal betrouwbare organisaties.”

Oxfam Novib medewerker Annick van Lookeren Campagne is momenteel in Pakistan: ‘Mensen beseffen niet hoe groot deze ramp is. De overstromingen komen straks aan in de zuidelijke provincie Sindh waardoor de ellende alleen nog maar zal groeien. Mensen hebben alles verloren, hun huizen, gewassen, dieren en soms hun dierbaren. Wij kunnen deze mensen niet in de steek laten.’

Oxfam Novib verleent samen met Oxfam Engeland en lokale partnerorganisaties noodhulp in Khyber Pakhtoonkkhwa, Sindh, Kashmir en Punjab. Intussen zijn meer dan honderdduizend mensen bereikt met schoon drinkwater en kregen dertigduizend mensen voedselhulp. Dankzij lokale groepen vrijwilligers zijn tachtigduizend mensen gered.

Links:

BizPress.nl