Oppervlaktetechniek in trek; vakbeurs Surface overtekend

‘s-Hertogenbosch, 3 augustus 2010
Surface 2010 is met zo’n 180 exposanten tot de nok toe gevuld. In eerste instantie was gerekend op één hal maar inmiddels zijn twee beurshallen volledig in gebruik. De nieuwe vakbeurs toont de laatste ontwikkelingen op het gebied van oppervlaktebehandeling van materialen zoals staal, rvs, aluminium, kunststof, keramiek, hout, beton, glas en overige metalen. De innovatie expositie Future Skins is één van de smaakmakers. Zowel leveranciers van oppervlaktetechniek als gespecialiseerde oppervlaktebehandelaars presenteren zich elders op de beurs. Nieuwe geïnteresseerden zullen minimaal twee jaar moeten wachten om op deze vakbeurs hun producten of diensten te kunnen presenteren. 

Surface 2010, die van 12 t/m 14 oktober in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch wordt gehouden, is een initiatief van de VOM, de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen. ‘A product is as good as it’s skin’. Volgens de VOM oefent oppervlaktebehandeling een dermate grote invloed uit op materialen en het toepassen en gebruiken van producten, dat een specialistische beurs hiervoor gerechtvaardigd is. Dat dit een juiste veronderstelling was blijkt nu wel uit de overtekening voor deelname aan de beurs.  

Nieuwe oplossingen zoals op het gebied van kleurechtheid en kleurvastheid, hardheid, slijtvastheid, het toevoegen van een extra functionaliteit, afwerking, geleiding, hittebestendigheid, onderhoudsvriendelijkheid, duurzaamheid, nanotechnologie, ecodesign en nieuwe combinaties van technieken en materialen zijn te zien op Surface 2010. Van esthetisch fraai tot functioneel. 

Expositie Future Skins
Op Surface is een expositie met een geheel eigen karakter ingericht: Future Skins. Deze tentoonstelling is speciaal samengesteld door het kenniscentrum Materia voor de creatieve professional en bestaat uit innovatieve materialen die over de gehele wereld verzameld zijn. De 
nadruk ligt op het oppervlak; oppervlak beschermt, ademt, trekt aan, verleidt, reageert, is zelfhelend, veroudert en reguleert, als grens tussen twee werelden met zovele functies. Future Skins toont CNC gefreesde oppervlakken, biologische coatings, organische pleisters, thermochrome en photochrome coatings, massief metaalverf en andere nieuwe oppervlaktebehandelingen.

Surface Project Award inzendtermijn verlengd
Tijdens de opening van Surface 2010 zal de Surface Project Award  worden uitgereikt.   
De  Surface Project Award  is bedoeld voor een nieuw product of project in Nederland in 2010, waarbij de oppervlaktebehandeling van het betreffende materiaal de meeste  meerwaarde heeft gecreëerd. De criteria voor de prijs zijn:
– de mate waarin oppervlaktebehandeling heeft bijgedragen aan het verduurzamen van het 
betreffende product of project 
– originaliteit en innovatieve karakter
– de mate waarin er sprake is van “exposure”: in hoeverre is de oppervlaktebehandeling  
zichtbaar en/of merkbaar
– de toegevoegde waarde die de oppervlaktebehandeling aan het product of project heeft 
gegeven (besparing, probleemoplossend, nieuwe mogelijkheden etc)  
– hoe goed de oppervlaktebehandeling van het product of project doordacht is als 
onderdeel van de productieketen
– de commerciële haalbaarheid
De inzendtermijn voor deze prijs is ivm de vakanties verlengd tot 10 september a.s. Inzendingen dienen met omschrijving waarin aan de criteria is voldaan, zo mogelijk in PDF format, maximaal 3x A4 met beeldmateriaal, gericht te worden aan Myrthe Zwaans, Libéma Exhibitions B.V., telefoon  073-6293939, e-mail: info@surfacevakbeurs.nl 

Programma
In het theater op Surface 2010 worden dagelijks voordrachten gehouden en op de Innovatie expositie staan state of the art technieken en geselecteerde innovaties van exposanten opgesteld.   
Parallel aan Surface 2010 worden de beurzen Energie en Milieu gehouden. Bezoekers van Surface kunnen ze gratis bezoeken.

BizPress.nl