Ook Spaanse Primera División komende 3 seizoenen te zien op Sport1

Amsterdam, 5 december 2011 – Sport1 is er opnieuw in geslaagd om de rechten te verwerven van de Spaanse voetbalcompetitie. De Primera División, zal ook de komende drie seizoenen live en exclusief op Sport1 te zien zijn. Het betreft hier de rechten voor het live en in samenvatting uitzenden van wedstrijden op televisie en internet. Per speelronde zal de zender maar liefst 4 wedstrijden uit de Spaanse competitie in HD live uitzenden.
Vorige week maakte Sport1 al bekend dat de UEFA Champions League ook de komende drie seizoenen bij de zender te zien blijft. Op Champions League-avonden zullen maximaal zes wedstrijden gelijktijdig op de kanalen van Sport1 worden uitgezonden.

Will Moerer, general manager Sport1: ‘De Spaanse competitie wordt naast de Engelse Premier League heel erg gewaardeerd door onze abonnees. Het spreekt voor zich dat ik dan ook zeer content ben dat we wekelijks de wedstrijden van Real Madrid en FC Barcelona kunnen blijven uitzenden. In de wetenschap dat de contracten met de Engelse Premier League, de Franse Ligue1 en de Belgische Jupiler League nog doorlopen en dat van de UEFA Champions League is verlengd, zijn onze abonnees verzekerd van nog jarenlang topvoetbal op het allerhoogste niveau’.

Over Sport1
Sport1 is een digitale 24-uurs sportzender met een breed scala aan live sport. De zender heeft zowel de rechten voor televisie, internet (www.sport1.nl) als voor een mobiel platform (m.sport1.nl). Sport1 biedt drie digitale 24-uurs sportkanalen en drie extra kanalen voor live evenementen aan, waarbij de kijker zelf kan beslissen welke wedstrijd hij volgt. Het aanbod van Sport1 omvat alle belangrijke Europese voetbalcompetities, evenals de UEFA Champions League. Daarnaast zijn alle belangrijke golf- en tennistoernooien via Sport1 te volgen en besteedt de zender uitgebreid aanadcht aan MotoGP, NBA basketball en beachvolleyball.Kijkers kunnen Sport1 ontvangen door een abonnement af te sluiten met Ziggo, UPC, Caiway, Delta, Kabel Noord, Tele2, KPN i-TV of via Canal Digitaal. Ook worden de belangrijkste wedstrijden pay-per-view aangeboden via UPC Live TV en zijn de hoogtepunten voor Sport1 abonnees terug te vinden op video on demand bij Ziggo.
Sport1 is onderdeel van Chellomedia, de Europese content-divisie van Liberty Global, Inc. en een toonaangevend mediabedrijf en distributeur van zenders, content en videodiensten.

BizPress.nl